Реклама / Ads
6| 7462 |14.03.2018 НОВИНИ

Софийски градски съд издирва без успех Делян Пеевски

.
Софийски градски съд издирва ДПС депутата Делян Пеевски, но не успява да го открие. Това става ясно от разпорежданията по гражданско дело, по което Пеевски е ответник. Делото е заведено от лице с инициали С.Г.Д. То е за обезщетение от деликт, иск за вреди срещу кредитора по Регл.(ЕС) 655/2014.
 

Исковата молба е края на януари 2018 г. а по делото са проведени вече две заседания. Още в първото заседание по делото съдът указва да се връчи на ответника препис от исковата молба и приложенията към нея, съобщава журналистът Мирослав Иванов в "Трансмедия".

 

Указва на ответника да подаде писмен отговор в едномесечен срок от получаване на съобщението, който задължително трябва да съдържа: посочване на съда, номера на делото, името и адреса на ответника, както и на неговия законен представител или пълномощник, становище по допустимостта и основателността на иска, становище по обстоятелствата, на които се основава искът, възраженията срещу иска и обстоятелствата, на които те се основават, подпис на лицето, което подава отговора.

 

В отговора трябва да бъдат посочени доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще се доказват с тях, както и да бъдат представени всички писмени доказателства, с които разполага ответникът. Ответникът следва да представи преписи от отговора с приложенията според броя на ищците и пълномощно, когато отговорът се подава от пълномощник.

 

Указва на ответника, че в случай, че не подаде писмен отговор в посочения срок, не вземе становище по направените възражения, не оспори истинността на представен документ, не посочи и не представи писмените доказателства или не предяви насрещен иск, инцидентен установителен иск или не привлече за участие в делото трето лице помагач и не предяви обратен иск срещу третото лице, губи възможността да извърши посочените действия по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства.

 

Указва на ответника, че неявяването му в съдебно заседание не е пречка за гледане на делото, при условие, че същият е бил редовно призован.

Пеевски е известен, че има възможност с писмена молба да заяви желание за ползване на правна помощ, при необходимост и право за това.

Съдът указва на ДПС депутата, че в случай, че не подаде отговор в указания срок, не се яви в съдебно заседание, без да е направил искане за разглеждане на делото в негово отсъствие, ищецът има право да иска постановяване на неприсъствено решение срещу него.

 

Пак според определението на съда ако живеят или заминат за повече от един месец в чужбина страните, са длъжни да посочат лице в седалището на съда, на което да се връчват съобщенията – съдебен адресат, ако нямат пълномощник по делото в Република България. Същото задължение имат законният представител, попечителят и пълномощникът на страната. В случай, че страните не посочат съдебен адресат, всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

 

Очевидно съдът не е успял да връчи на Делян Пеевски документите по исковата молба срещу него. Това личи от следващото определение. А то гласи дословно: „Отново на адреса указва на връчителя да прояви активност при връчване на съобщение. При неоткриване на лицето книжата да се връчат чрез главния секретар на НС“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5214 |13.03.2018 Прокуратурата издирва 11 млн.лв. за водния цикъл във Враца . 1| 4343 |13.03.2018 Избират председател на Софийския градски съд . 1| 5399 |12.03.2018 В Роман водолази издирват служител на МВР, скочил от мост . 0| 5295 |11.03.2018 Издирват 5-ма за нападение на джамия в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads