Реклама / Ads
3| 4704 |11.01.2024 НОВИНИ

СОС пак не избра председател. Опитва отново на 25 януари

.
В 10:00 часа започна поредното заседание на Столичния общински съвет, на което съветниците се опитаха за пореден път да изберат председател. Обсъдиха се варианти за това как да заработи градският парламент, който остава блокиран вече месеци наред. До избор на председател отново не се стигна. Следващото заседание ще е на 25 януари от 10 ч. Предложението дойде от Карлос Контрера от ВМРО, който поиска да се даде шанс на консултациите между партиите, които вече са започнали да дават резултат.
 

"Разговорите, които имахме, дават известна надежда, че в следващата седмица, с участието на кмета Терзиев, все пак може да се проведе стойностен диалог и да се намери решение", посочи Контрера.

 

Предложението на Контрера бе прието с 56 гласа "за" и 1 "въздържал се". Общински съветници, които се противопоставиха на предложението, нямаше.

 

Вариантите днес бяха два. Единият бе постъпило от "Продължаваме Промяната – Демократична България" и "Спаси София" предложение за ротационно председателство в рамките на 1 година. Вторият бе обсъжданата още от преди Нова година идея за временен председател до гласуването на бюджета на общината. Този вариант вече беше предложена от ПП-ДБ и "Спаси София" и не събра достатъчно подкрепа в Общинския съвет. Няколко дни по-късно Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО излязоха със същото предложение.





Повече от два месеца общинският съвет в столицата не работи заради невъзможност да бъде избран председател, което на практика блокира дейността му.

 

Номинацията на Борис Бонев от най-голямата политическа група - "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" (23 съветници), не събра необходимие 31 гласа.

 

Втората по численост група ГЕРБ-СДС бойкотира всичките осем гласувания и не предлага свой кандидат за поста. Останалите кандидати също се провалят.





Стигна се дотам Бонев да оттегли кандидатурата си, от ПП-ДБ дори предложиха друг председател - Грети Стефанова, която обаче също не събра необходимия брой гласове. Така СОС остава блокиран.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4140 |11.01.2024 Започна първото заседание на народните представители за 2024 г. /на живо/ . 25| 11303 |11.01.2024 Капка Тодорова: Трябвало е половината Пирогов да отиде и да помогне на Даная. "Защото е само на 15", както казаха в Берлин . 0| 4127 |11.01.2024 Нетаняху: Израел няма намерение да окупира за постоянно ивицата Газа . 21| 7483 |11.01.2024 Велизар Шаламанов за ФрогНюз: Най-добре за отбраната е да се съхрани екипът на министър Тагарев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads