Реклама / Ads
12| 3970 |04.12.2021 НОВИНИ

Социален министър ще е някой от редиците на БСП?

.
Възможно ли е социалното министерство да отива при БСП при съставянето на бъдещия коалиционен кабинет? Този въпрос се промъкна по време на гостуването на Асен Василев от ”Продължаваме промяната” в ефира на Нова телевизия. Причината - бившият финансов министър от служебния кабинет посочи, че срещата между него, Кипил Петков и БСП не е била публична и е било нужно да се стикова ”важен момент в социалния сектор”.
 

Изказването на Василев идва в момент, в който на дневен ред една от интригите е именно каква ще е структурата на новото правителство и кои министерства от коя партия ще бъдат поети. Имена в пространството витаят, но категорично е ясно само, че Кирил Петков ще бъде кандидатът за премиер, Бойко Рашков е поканен за вътрешен министър, а Николай Денков - за образователен министър.

 

Асен Василев обаче отказа да отговори дали в проектосъстава на бъдещото правителство социален министър ще бъде предложен от редиците на левицата.

 

"Не съм казал това. Изчакайте следващата седмица", посочи Василев.

 

До следващата седмица трябва да се изчака, за да станат ясни и други предложения за състава на коалиционното правителство. Така например не стана ясно дали шефът на Еконт Николай Събев ще бъде предложен за министър на транспорта, както се спекулира от месеци. Името му бе споменато от самия Кирил Петков.

 

"Все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер, но това е в процес на доуточняване", заяви още Василев.

 

"Стктурираме правителство с 4-годишна програма с идеята то да преодолее политическата криза. България има нужда от стабилност, за да се овладее здравната криза, да се оправи енергетиката, да се направят ключовите реформи", посочи още Василев.

 

"Не мисля, че е коректно да се казва публично кой е добър и да се обсъждат силните и слабите страни. Няма значение дали са публични длъжности или не. Решават се кандидатури в момента. Ще има възможност тези хора да бъдат представени, парламентът да ги изслуша и да се вземат решения. Няма никъде в света публично обсъждане кои трябва да бъдат министрите", посочи Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 14490 |03.12.2021 Кирил Петков: Ще предложим Бойко Рашков за вътрешен министър. Гешев трябва да си ходи . 6| 4427 |03.12.2021 Владислав Панев: Ако Христо Иванов няма да е министър, ние имаме и други специалисти . 0| 3091 |03.12.2021 Бербатов не е получавал предложение да стане министър на спорта . 3| 3554 |03.12.2021 Българка е новият зам.-министър на спорта в Азербайджан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads