Реклама / Ads
1| 4598 |26.05.2008 НОВИНИ

"Совите" ще полетят след писмени становища на МВР и ДАНС

.
Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Минчо Спасов обяви, че Ваньо Танов, а не В. Петров, имал връзка с развитието на случая "Куйович".
 

Ваньо Танов също имал връзка със случая "Куйович", обяви по БТВ председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Минчо Спасов. Той бе категоричен, че не бившият главен секретар на МВР Валентин Петров, а Ваньо Танов има връзка с развитието на случая "Куйович". Спасов обяви, че ако се наложи, ще бъде питан и вътрешния министър дали и кой контролира специалните разузнавателни средства. Предложение на комисията към министъра било да се изнесат СРС-та  в отделна структура към министър-председателя, заради равната им отдалеченост, която би гарантирала по-прозрачна работа и би спестила средства на държавата.

По повод операция „Сови”, председателят на вътрешната комисия уточни, че до парламента е стигнал сигнал за съществуването на подобна разработка и за предполагаемата нейна съдба. Решението по този повод било първо да се вземат писмените становища на МВР и ДАНС и след това да се планират бъдещите действия. Все още обаче нямало повече информация за самата разработка. 

spasov.jpg
 снимки Вяра Йовева

Frognews.bg напомня, че в края на миналия месец депутатът от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов заяви публично, че през 2006-2007 г. Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е водила разследване срещу "черна каса" на ДПС, в която са се наливали пари от дървената мафия. По думите му тогава делото било докладвано на тогавашния вътрешен министър Румен Петков, който обаче спрял работата по него и го пренасочил към контраразузнаването. Вестник "Дневник" пък писа, че черната каса е била следена до средата на 2007 г., а още преди лятото на миналата година разработката била докладвана на прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4958 |26.05.2008 Р. Петков: Да престане блъскането по МВР . 0| 4889 |26.05.2008 Парижките ученици "между стените" донесоха палмата на Канте . 1| 4878 |25.05.2008 Меглена Кунева: КЗК да се намесва по-адекватно при спекулата на пазара . 4| 4667 |25.05.2008 Бум на педофилски престъпления у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads