Реклама / Ads
13| 23167 |15.12.2012 НОВИНИ

Спасете се на Белинташ на 21.12.2012

.
Белинташ Източник: evgenidinev.com
Белинташ ще спаси света. Там ще изгрее голямата звезда, която ще посочи пътя, който трябва да изминат хората, за да се избавят от натрупаните грехове към Бог и природата. Тя ще се появи на 21.12.20012 г., когато се очаква краят на света, според календара на маите.
 

Траките, които са създали светилището Белинташ, са много, много по-древна цивилизация от тази на маите и са предсказали не едно и две неща от съдбата на човечеството. Това често е казвала българската пророчица Ванга. Потвърждават го и научните изследвания на световно признатия траколог проф. Александър Фол.

Спасението ще  дойде именно от Белинташ. Който отиде там на 21 декември, ще приеме част от силата на магическото място, твърди пловдивчанинът В. Чобанов, който от години изследва енергийните полета около култовото място в Родопите, на трийсетина километра от Асеновград.

 

Ходжата Екрам Хасан е категоричен, че дори да има потоп, апокалипсис или друг природен край, Белинташ ще остане като остров, обетована земя, където ще се спаси част от сегашната природа и условия за живот. Защото после, каквото й да се е случило, ще трябва да се сложи ново начало, начало на нов живот, сътворение, твърди мюсюлманският божи служител от Асеновградско. Това не е туристически трик или реклама за привличане на хора да посетят района около спекулативната дата 21 декември, пресича Хасан съмненията, че Белинташ се използва за бизнес цели.

 

В Родопите имало много свещени места, които са посещавани още от Александър Велики, знаят се пътищата, по които е минавал . един от тях пресича именно Белинташ и води към Кръстова гора през Караджов камък.

 

Светилището Белинташ е на 8 часа път пеша от Кръстова гора, която, според баба Ванга, е едно от трите най-силни енергийни места у нас.
То се намира на 30 км от Асеновград, като при Червен се отбива за Горнослав. Проходим за автомобили път стига на 200 метра от кулотвото място. Оттам се тръгва по горска пътека.

Незабравима гледка към Родопите от Белинташ


Тракийското светилище Белинташ ще разкрие тайната си, след като вземе 8 човешки жертви. Това е предрекла леля Ванга, като четирима вече са загинали.

 

Край Белинташ са открити бронзови и сребърни монети, фрагмент от женска фигура, тежести за стан и много керамика. В подножието на платото намерили камъни от изградена стена на върха. На Белинташ древните траки са изсекли път, по който се стига до светилището. Там някога са поднасяли дарове и храна на своите божества. Част от вертикалните изсичания са от петото хилядолетие преди Христа. Това е поне 2000 години преди Хеопсовата пирамида, пресмятат археолози.

 

Снимки: Евгени Динев 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5314 |15.12.2012 40 дни от кончината на патриарх Максим . 2| 5944 |15.12.2012 Откриват ски сезона при рекорден мраз . 5| 5115 |15.12.2012 Омбудсманът: Кандидатурата на Марковска бе неприемлива . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads