Реклама / Ads
6| 3682 |15.01.2023 НОВИНИ

”Спаси София” ще направят столицата 15-минутен град

.
Източник: Спаси София
Гражданската организация ”Спаси София” стана партия, а членовете ѝ вече гледат към местните избори в София през есента.
 

Победа на местните избори на първи тур в София, пълно мнозинство в общинския съвет и да покажат, че столицата може да се управлява по различен начин - това са трите приоритета пред "Спаси София", които лидерът ѝ Борис Бонев представи.

 

Над 700 души се събраха на учредителното събрание на "Спаси София", която след 14 години дейност освен гражданска организация, е вече и партия.

 

София да стане 15-минутен град - това обеща арх. Иван Караджов, който ще води екипа за градска среда. Зад тези думи стои заявка за бързо административно обслужване и предвижване в града.

 

Лидерът Борис Бонев, който в момента е независим общински съветник, заяви, че вече се е срещал с лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за общо явяване на местните избори в София. На този етап от "Спаси София" няма да се явяват на парламентарни избори, заявиха от там.

Партията се позиционира центристки.

 

Ние вярваме, че в политиката трябва да има баланс, затова и ние сме центристка партия. Когато се отнася до мерки за стимулиране на бизнеса, то определено политиките са в по-дясната част на спектъра.

 

Когато става въпрос за социална дейност, то тогава със сигурност трябва да се отиде наляво. Особено на местно ниво, там отиването в крайности, никога не е било добро решение, коментира Бонев.

 

Решаване на проблемите на столичните квартали, честно и прозрачно управление в администрацията и разходването на средствата и развиване на София като зелен и проспериращ град са приоритетите, които той очерта.

 

А първата работа на Бонев, ако стане кмет, ще бъде да премахне паркинга на "Света Неделя".

 

Финансирането ще се осъществява чрез дарения и членски внос. Към момента те нямат право на държавна субсидия, тъй като ще участват само на местни избори.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4091 |15.01.2023 ”Спаси София” става партия . 0| 3153 |16.12.2022 Провал на процедурата за избор на нов генерален спонсор на ”Арена София” . 1| 4716 |15.12.2022 Ето какви сметки да очакват абонатите на ”Топлофикация - София” . 2| 3091 |01.12.2022 Иван Таков: Дефиницията за енергийна бедност и спасяването на ”Топлофикация - София” са абсолютни приоритети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads