Реклама / Ads
1| 4758 |09.11.2010 НОВИНИ

Спаска Митрова очаква дъщеря си, Савич ще обжалва

.
Спаска Митрова с малката Сузана
Четиригодишната дъщеричка на Спаска Митрова все още е при баща си Воислав Савич, който преди около месеца загуби настойнически права.
 

Сузана ще остане при него, докато не влезе в сила решението на Основния съд в Гевгели и не приключи процедурата по обжалването, пише македонският „Утрински весник“ под заглавие „Детство в съдебните лабиринти – дъщеричката на Спаска е все още с бащата“.

Съдебното решение беше постановено на 15 октомври, на ново дело, инициирано от второинстанционния съд в Скопие, който прие жалбата на противоречивата българка, пише вестникът.

Преди това съдът в Гевгели постанови решение в полза на бащата, но апелативният съд върна случая за повторно гледане, тъй като не била взета предвид психиатричната експертиза на двамата родители.

„Чухме присъдата от медиите, но все още официално не сме я получили. След като прочетем мотивите на съда в Гевгели, ще видим на какво основание ще я оспорваме“, казва Васил Джинов, адвокат на Савич.

Той е убеден, че клиентът му ще обжалва решението и ще продължи правната битка за връщане на настойничеството на детето, която продължава вече три години.

От Центъра за социална дейност в Гевгели внимателно следят случая, който навремето им създаде големи проблеми и постави под въпрос имиджа им.

„Решението не е влязло в сила и затова детето все още е в дома на баща си. Майката продължава да не комуникира с нашата институция и ние изпращаме всички писма чрез нейния адвокат Шпенд Девая“, казва директорът на центъра Станка Петрова.

Още по тематаВърнаха родителските права на Спаска МитроваСпаска Митрова ще съветва евродепутат от Атака
Тя посочва, че засега виждането на детето от майка му протича нормално и без проблеми. То е при нея всеки втори уикенд в месеца. Взима го в петък от детската градина и го връща пак там в понеделник. От центъра обаче казват, че майката продължава да отказва да плаща издръжката от 2000 денара.

Спаска Митрова многократно не спазваше решенията на центъра за определяне начина на виждане на детето и не разрешаваше на бащата да вижда дъщеричката си. Поради неспазване пък на съдебните решения през август миналата година Митрова излежаваше присъда от три месеца затвор в Идризово. Това предизвика силни реакции в българската общественост, която обвини македонската държава за дискриминация и направи от случая политически проблем в европейските институции, заключава „Утрински весник“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7432 |19.10.2010 Президентът очаквал Супер Бианка да го "избъзика" . 49| 7843 |04.08.2010 Цв. Цветанов: Очаквайте ликвидиране на знакови лица . 4| 6132 |31.07.2010 Съдът остави Ст. Димитрова в ареста . 14| 8675 |26.07.2010 И гласът на ДАНС Зоя Димитрова стана обвиняема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads