Реклама / Ads
17| 15834 |22.03.2018 АКТУАЛНО

Специално писмо от една кака до битото момиче в Студентски град

.
Мило момиче, пише ти Емилия Петкова. Не ме познаваш. Завършила съм Предприемачество в УНСС преди години. Така, че съм ти кака и знам малко повече за Студентски град и живота там, макар ти да смяташ обратното. Знам също, че човек да яде бой или да бъде ограбен в този квартал на София е като „Добър вечер“.
 
Още повече в 5,30 сутринта след дискотека. Нищо, че полицията отрича. Надявам се, че след боя и шока, който си преживяла да проумееш, че си едно глупаво младо създание, което трябва да промени много неща. А дано, макар да се съмнявам. Защото си твърде самонадеяна, каквито са повечето ти приятелки и връстнички.

Умните хора, когато са в Ню Йорк не стъпват нощем в Харлем. Харлем вече не е това, което е бил преди години, но лошата слава още я има. В квартала все още има „черни“ банди, които, ако няма наблизо полицейски патрули, могат да те попитат какво носиш в чантата си. Падат си и по часовници.

 

Ако пък се озовеш в Богота всеки екскурзовод ще ти каже да не ходиш през нощта в кв. „Бронкс“. Просто е глупаво, разбирате ли. Какво повече да ви кажат? Че може да ви ограбят, да ви набият или да ви изнасилят? Нали не сте дебили?

 

В Москва е по-сложно. Там най-опасно е в районите на гарите. Също трябва да се избягва и горичката Мерина, Дори през деня. Ходете в музеи, на опера и си лягайте рано. Пияниците по улиците също са опасни.

 

През 20015 г. световни агенции класираха пловдивския кв. Столипиново като най-опасно място на планетата. Не знам дали е пресилено, но би било голяма грешка след такава информация да се разхождате там поред нощ. 

 

Так че мило момиче, оказва се, че си си го търсила. Чета статистиката на МВР и там кв. Студентски град е заедно с „Банишора“, „Нови Искър“ и „Надежда“ като най-опасните. Можеше и ти да прочетеш тази информация. Би трябвало също да си чувала за убийствата, които станаха в Студентски град, побоищата, обирите, наркоскандалите и пр. Както и, че много от извършителите на престъпления са ненаказани. Е?

 

Да спомена и медиите… 100-процентови тъпанари. От всички престъпления, извършени за денонощия в страната, те като по заповед подхванаха от сутринта новината за битото момиче в Студентски град. Не, не е случайно. Мафията иска така. Темата е подходяща за дискутиране по телевизора. Да се напълнят главите на гражданите. Меверето ще изръси цял тон мъдрости, кабинетът ще се събере извънредно, а Бойко ще разпореди как да се реши проблемът. Ще чуем отново и за Истанбулската конвенция. Накрая битото момиче ще благодари за вниманието, за оправения нос, за грижите на премиера и т.н.

 

Това те чака, мило девойче. Хем те биха, хем… ще разцъвтиш като „обществена дискусия“. Може и „звезда“ да станеш, ако тръгнеш да разказваш случката и живота си по разни шоута. Не пести сълзите! Накрая може и мъж да ти намерят, ако си хубавичка. Интересно бъдеще се отваря пред теб, така че почни да планираш.

 

В България се извършват над 300 престъпления на денонощие. На екран обаче си само ти. Птичето е на рамото ти.

 

На родителите ти в момента им е мъчно, но ще им мине. Надявали са се да залягаш над учебниците, да не пипаш алкохол и дрога, да не станеш… сещаш се каква. Искало им се е, но не са били убедени, че ще стане. Не е станало. Така че се съсредоточете всички към новите възможности. Миловидна жертва, драматична случка, съчувствие – това се търси и вдига рейтинги. Готов турски сериал си. Така че се оправяй и се готви.

Айде много здраве, и не се притеснявай, ако нослето ти остане малко криво – може в това да е бъдещият ти чар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 22340 |04.03.2018 Акад. Червеняков: Москов едва си взе специалността за анестезиолог, а дава акъл . 4| 12648 |05.02.2018 Кърваво писмо от данъчните! В НАП издигат компрометирани хора . 4| 7509 |03.01.2018 Проф. Станка Маркова пред Фрог: Третият пол е една чорба, да си То е обидно . 4| 7002 |02.01.2018 ”Спутник”: Начело на ЕС - най-бедната и най-корумпирана страна членка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads