Реклама / Ads
2| 5632 |26.02.2013 НОВИНИ

Спират делата срещу абонатите на "Топлофикация София"?

.
Обсъжда се вариант за спиране на изпълнителните дела срещу клиентите на "Топлофикация-София", докато не се докаже легитимността на сметките. Това стана ясно след среща в общината на столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на протестиращите срещу високите сметки за парно.
 

В четвъртък СОС ще разгледа предложението на Фандъкова да отпаднат лихвите върху прогнозните сметки. Решено е още граждани да се включат в експертната група, която трябва да излезе с анализ и предложения за подобрение на работата на "Топлофикация".

В 11 часа на 3 март по темата се организира мирно шествие, което ще започне от сградата на икономическото министерство, обясни един от протестиращите Дончо Дудев. Той прикани всички желаещи да се включат в шествието да носят със себе си цвете, защото датата е емблематична. „На празника, освен че ще покажем недоволството си, ще покажем и уважението към определени личности", каза той.

Има уведомление в общината за мирното шествие, каза кметът Йорданка Фандъкова и допълни, че е говорила с гражданите да няма ексцесии, да се съгласува маршрут и шествието да протече нормално. Протестиращите и кметът се обявяват против всякакви провокации по време на шествието.

"Топлофикация" ще направи експеримент в някой от сградите да се въведат индивидуални договори с дружеството, обясни Стоян Грозданов, който е сред протестиращите. „Въпросът с индивидуалните договори не е по желание. Има една дузина нормативни актове и европейски документи, които ги задължават, включително и Законът за енергетиката и тяхната наредба ги задължават да сключат индивидуални договори", каза той.

Другото предложение е да не се водят нови дела срещу клиентите на Топлофикация-София, докато не се докаже легитимността на сметките, каза още Дудев. „Не става дума да не плащаме, а става дума да си платим за реалните количества", коментира той.

Днес ще се направят юридически консултации по темата, допълни председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева. „Дали и каква е възможността да направим мораториум върху делата, които се водят в момента", допълни тя.

Столичната община ще обжалва съдебното решение, с което се обявяват за незаконни винетните стикери на живеещите в центъра на София, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Остават обаче в сила текстовете, които узаконяват съществуването на синя и зелена зона, каза още той. Герджиков обясни, че докато общината обжалва решението пред ВАС, ще останат в сила сега действащите правила за платено паркиране в центъра. Отмяната на текстовете от наредбата е в ущърб на живеещите в центъра, защото така те ще трябва да плащат на общо основание на час и да нямат право на преференциално паркиране, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7148 |24.01.2013 Киро Киров: Медиите да обявят магистратите, които бавят делата . 1| 6193 |09.01.2013 Зловеща игра хит в училищата: гимназисти си спират сърцата . 8| 4952 |01.12.2012 Оставките не спират в ОЦК-Кърджали . 0| 5355 |20.10.2012 Реклами, че сме милионери спират да ни преследват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads