Реклама / Ads
12| 13311 |21.01.2022 НОВИНИ

Спорен е въпросът какво иска Борисов и ГЕРБ – разширяване на НАТО или „платноходки и лодки“

.
Бойко Борисов
Ако стриктно проследим във времето позициите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и неговата партия относно възможностите и необходимостта от разширяване на силите на НАТО, в чиито член е и България, ще установим, че те си противоречат.
 

Относно ултиматумът на Русия за оттегляне на силите на Алианса от България и Русия, Даниел Митов заяви от трибуната на народното събрание:  "Стремежът на Русия очевидно е да отслаби НАТО и де факто да елиминира ефективното членство на Алианса на цяла Източна Европа. Тази Европа, която след падането на Берлинската стена буквално избяга назад".

 

Бившият премиер Бойко Борисов също побърза да разкритикува управляващите, че се бавят в своята официална позиция относно нападките, които идват от Изток.  Същият този Борисов през 2017 година каза нещо друго. Предаваме го едно към едно: „Отстояхме да няма флотилия в Черно море, а само сили на НАТО да идват, само ако има бежанска вълна. Отстоях пред всички. Сега вече сме включени – имаме еър полисинг, има флотилия. Чужди кораби. Всичко това е решено преди няколко дни. Става под сурдинка. Ангажиментът, който е поел служебният кабинет, е сериозен и България вече е цел.

 

 Той подчерта, че намеренията на неговия кабинет са били развитие на туризма и изграждане на газопровод по дъното на Черно море. Патрулите на натовските кораби и самолети обаче, ще попречат на това. „Ние сега сме поставени в много деликатна ситуация и вече сме цел. Ние сме участници. Аз бях за предно разполагане и съвместни учения. Но когато започнем ежедневно да патрулираме с натовски кораби и самолети, реакцията на Русия вече я видяхте. Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ. При положение, че подводници се разхождат, каква ще е тази тръба за газ, понеже колегите от БСП сега казват, че щели да правят пак тръба. И рано или късно, знам, че когато самолети и кораби се разминават в Черно море, могат някъде да се срещнат. Това за туризма не е най-приятната гледка, над тях да летят изтребители или да срещат военни кораби“.

 

Какво точно иска Бойко Борисов, след анализ на тези различни по своя характер изказвания, не е много ясно. Но няма да е професионално от страна на ГЕРБ да се осланя на топ репликата за миналата година: „Секи сам си преценя“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8077 |19.01.2022 Бойко Ноев: Петков да промени виждането си равноправието на македонските българи. Не е повдигнал въпросът дори . 11| 3630 |19.01.2022 Борис Джонсън и купонът, който (може да) му отсече ”главата”. Какво се случва на Острова? . 2| 5247 |19.01.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: След срещата Петков - Ковачевски в Скопие и какво се случва в червения в. ”Дума”? . 9| 4033 |18.01.2022 Екатерина Захариева бърза: Петков влязъл в капана на Скопие! А ГЕРБ какво направи за 10 години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads