Реклама / Ads
0| 4779 |12.11.2007 НОВИНИ

Стачкуват на Бродуей и в Стара Загора

.
Десетки театри на Бродуей затвориха врати заради стачка на сценичните работници. Заради нея са отменени популярни спектакли.
 

Сценичните работници не успяха да се договорят с Лигата на американските театри и продуценти за изпълнение на исканията им, свързани с новите правила за работа. Сред тях са продължителността на работа по даден спектакъл, броя на хората, работещи по един спектакъл и задълженията им. Продуцентите пък изтъкват, че им се налага да плащат за големи интервали, в които сценичните работници не вършат нищо. Работниците на свой ред отказват да се откажат от трудно извоювани придобивки.

Заради стачката са отменени популярни спектакли, като "Чикаго", "Фантомът от операта", "Мама мия", Цар лъв", "Лак за коса", "Клетниците". Според Лигата на американските театри и продуценти всеки ден стачка ще струва на индустрията 17 млн. щатски долара.

Предишната стачка на Бродуей беше на музикантите през 2003 г. Тя продължи четири дена.

Frognews.bg напомня, че по призива на Американската гилдия на писателите американските телевизионни и киносценаристи също стачкуват с искане за увеличаване на авторските им права за новите цифрови носители. В стачката се включиха близо 12 000 сценаристи. Дори снимките на хитовия американски телевизионен сериал "Отчаяни съпруги" се прекъсват за неограничено време поради тази стачка.

Отчаянието доведе до стачки и у нас; стачната вълна не е отшумяла - детските ясли в Стара Загора започват безсрочна ефективна стачка. В специална декларация до синдикатите и министерството на финансите иst_zagora.jpg здравеопазването работещите в детските ясли настояват за незабавно изплащане на десет процентното им увеличение на работните им заплати и договаряне на нов размер на началните основни месечни възнаграждения по категория персонал от 1 януари 2008 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5871 |22.10.2007 Офертата на МОН - стара песен на нов глас . 1| 5160 |04.10.2007 Никола Саркози с български орден „Стара планина” за втори път . 1| 4933 |23.09.2007 Най-компактно стачкуват учителите от София, Пловдив, Кърджали и Бургаско . 2| 6103 |29.06.2007 Симеон получи орден „Стара планина”, хвали коалицията, нападките за имотите му били фантазии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads