Реклама / Ads
0| 2844 |19.10.2021 НОВИНИ

Станишев: Още победи за левите – социалисти печелят най-големите градове в Италия

.
Сергей Станишев Източник: БГНЕС
„Поздравявам Италианската демократическа партия за победите в Рим и Торино, които затвърждават силните резултати на левицата на местните избори в страната. След като кандидати, подкрепени от социалистите, спечелиха надпреварата в Неапол и Милано, Демократическата партия ще управлява в четирите най-големи града в Италия.“
 

Това заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев по повод победите на кандидатите на Демократическата партия Роберто Галтиери и Стефано Ло Русо на местните избори в Рим и Торино. В началото на октомври левицата спечели изборите в Болоня, Равена и Римини, а кандидати, подкрепени от социалистите, бяха избрани в Неапол и Милано.

 

„Познавам Роберто Галтиери от съвместената ни работа в Европейския парламент и дейността му като председател на Комисията по икономически и парични въпроси в ЕП, както и в качеството му на финансов министър в правителството на Конте. Той винаги е бил ключова фигура в лявото политическо семейство, най-вече с приноса си в мрежата на ПЕС на левите финансови министри по време на изготвянето на Плана на ПЕС за възстановяване на Европа след коронакризата.“, заяви Станишев.

 

„Добрите резултати на Демократическата партия са още един знак, че все повече избиратели се доверяват на леви политики – както в Италия, така и в цяла Европа. Леви партии управляват в шест европейски страни. В още четири държави социалистите участват в коалиционни правителства, включително в Италия, където представители на левицата поеха ключови постове в правителството на Марио Драги.“, допълни лидерът на ПЕС.

 

„През последните години в Рим, както и на много места в Италия, станахме свидетели на пагубния резултат от крайнодесните политики. Сега те бяха категорично отхвърлени от избирателите. Вместо популизъм, разделителни линии и противопоставяне, гражданите гласуваха за работещи решения – по-добър транспорт, качествени обществени услуги, инвестиции в младите и устойчиво бъдеще. Тези политики бяха в сърцето на програмата на социалистите.“, заключи Станишев.

 

Силните резултати за левицата в Италия идват на фона на скорошните успехи за партии от лявото политическо семейство в Германия, Португалия и Норвегия.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3605 |16.10.2021 Станишев: Ще повторя вота си за Радев, защото той не разочарова българите . 1| 2937 |06.10.2021 Станишев призова за единен европейски отговор на енергийната криза на среща на левите премиери в Словения . 15| 20925 |01.10.2021 Кметът на СДС, подкрепил президента: Победих ГЕРБ на изборите, а Радев се бори за устоите на държавността . 9| 2954 |30.09.2021 Станишев: С победата на социалистите в Германия балансът на силите в ЕС се променя, европейците търсят леви алтернативи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads