Реклама / Ads
7| 5528 |30.04.2010 НОВИНИ

Станишев вкара Борисов в президентската битка?

.
Станишев не вярва Дянков да оцелее до президентските избори
До президентските избори има близо година и половина и нищо чудно да се извъртят няколко вицепремиери до тогава, каза червеният лидер Сергей Станшиев преди началото на пленума на БСП.
 

В навечерието на изборите ще бъде ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ като аз не изключвам да е и самият Борисов, коментира още Станишев.

„Не виждам как г-н Дянков ще оцелее като министър до тогава”, отбеляза Станишев.

Министърът на вътрешните работи използва МВР като политически инструмент на ГЕРБ в това число и подготовката на местните избори, заяви лидерът на БСП.

Твърде рано е да се каже кой ще бъде кандидатът на БСП за президент, отбеляза той.

Румен Петков коментира, че единственият вицепремиер, който би могъл да е кандидатурата на ГЕРБ за президент е Цветан Цветанов, тъй като Симеон Дянков до тогава щял да бъде сменен. „Ако има здрав разум няма да го търпи”, каза Петков и добави, че все пак непредсказуемостта на властта не предполага да се ангажира с прогноза.

"МВР все повече се използва като политически инструмент на властта", добави още Сергей Станишев. По думите му политическата част се води очевидно от вицепремиера Цветан Цветанов. Общата атмосфера в страната е на страх, напрежение и политическа конфронтация – нещо, което бяхме забравили, особено в последните 8 години, добави той. По думите му идеята за справедливост се подменя от идеята за възмездие.
Знам, че на правителството и на министър-председателя не им е лесно. На никой министър-председател и министър не му е лесно в условия на криза. Но за съжаление правителството на ГЕРБ избра пътя на оправданието с миналото, каза Станишев. Поради тази причина е започнало да спада рязко доверието към кабинета, според социологическите проучвания, обясни той.
Има задълбочаващи се противоречия между ГЕРБ и Синята коалиция. Управляващата коалиция остава стабилна на основата на ГЕРБ и на безусловната подкрепа на „Атака”. Това обаче крие много рискове за страната. За първи път правителството се държи с помощта на подкрепата на една крайно дясна, ксенофобска партия, каза той.
Въпреки това по думите на Станишев доверието в левицата не расте. Хората все още оттеглили се от ГЕРБ, разочаровали се от правителството, не виждат в нас и други политически сили, алтернатива. Намаляването на доверието към ГЕРБ не води до нарастване на доверието към БСП, заяви той.

Според Станишев единствено фигурата на министър-председателя държи правителството на ГЕРБ.
Ние нямаме съюзници и в Народното събрание като опозиция. В повечето наши инициативи получаваме подкрепата на ДПС. Очевидно, че за нас основен партньор трябва да бъдат НПО-та, сдруженията, гражданските организации и пр., добави той.
БСП не може да се окаже встрани от една потенциално надигаща се протестна вълна. Трябва да бъдем активни и сред хората, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 16751 |30.04.2010 Станишев доволен в "Магнолия", живее баровски като Трактора . 34| 5303 |29.04.2010 Първанов също чакал Борисов на избори . 16| 13775 |29.04.2010 Станишев – обвинен след Гергьовден . 2| 5550 |28.04.2010 Човек на Б. Борисов пое НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads