Реклама / Ads
17| 4760 |12.04.2011 НОВИНИ

БСП подозира ГЕРБ в предизборни манипулации

.
Сергей Станишев
От БСП са поставили под съмнение честността на изборите през есента по време на разговорите си днес при президента Георги Първанов. Те не крият и недоволството си от това, че щабът на ГЕРБ се оглавява от вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Ако има сигнали по отношение на злоупотреби от страна на ГЕРБ, техни кандидати, представители и застъпници, служителите на МВР с кого ще се съобразят - с реда, законността и с министъра на вътрешните работи, или той ще действа като шеф на предизборния щаб. Ние смятаме, че той ще действа като шеф на предизборния щаб, заяви пред медиите Сергей Станишев.

Според Станишев не са отстранени основните дефекти в изборното законодателство. Социалистите са предложили четирима членове на ЦИК - три жени и един мъж. Кои са имената обаче червените не обявиха пред медиите. Техните кандидати според Станишев ще спомогнат за качествената работа на ЦИК. От БСП предлагат изборите да са на 13 ноември, като дата за първи тур, а за балотаж 20 ноември.

Мотивът на социалистите за тези дати е, че есента е традиционен сезон за събиране на реколтата, през септември пък учениците тръгват на училище. Според Станишев предлаганата от ГЕРБ дата влиза тъкмо в разгара на събиране на реколтата. Станишев се опасява, че ако изборите са пред октомври, хората ще са твърде заети с подготовката за зимния сезон и няма да има чуваемост на предизборните послания.

Станишев не е съгласен и с мотива на ГЕРБ за дата 23 октомври и процедурите след вота, които, според управляващите трябва, да приключат преди декември, когато се гледат бюджетите. Това е пълна манипулация и лъжа, категоричен бе Станишев на въпрос на news.bg как ще коментира предложението на ГЕРБ. Той изтъкна, че парламентът приема държавния бюджет през декември, а общините разглеждат своите бюджети на основата на държавния бюджет през втората половина на януари а понякога и през февруари.

Станишев се пошегува и с кандидатурите на управляващите. По думите му ГЕРБ ще номинират Кристалина Георгиева за президент, а нейно вице ще е Цветан Цветанов. Тъй като според конституцията обаче Георгиева не може да бъде държавен глава, това автоматично ще направи нейното вице - Цветан Цветанов президент. Такава според лидера на БСП е предизборната стратегия на партията на Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4977 |15.03.2011 РЗС подозира ГЕРБ в задкулисни игри с БСП . 129| 6138 |10.03.2011 Подозират сините, че мътят водата около Сидеров . 15| 5083 |08.03.2011 Найденов подозира БСП за протестите на животновъдите . 1| 4959 |07.01.2011 Подозират „Марица-Изток” за епидемията от хепатит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads