Реклама / Ads
15| 5092 |08.03.2011 НОВИНИ

Найденов подозира БСП за протестите на животновъдите

.
Мирослав Найденов Източник: Булфото
Министър Мирослав Найденов посочи, че днес е видял много добра организация на протеста, която, по думите му, е непосилна за браншовите организации. Той посочи, че до него е достигнала информация, че протестът на животновъдите е политическа манипулация.
 

Той припомни, че лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че започват протести.

„Надявам се, че разумът ще надделее", каза министър Найденов, като посочи че правителството на Станишев не е дало нито един лев за тях в периода 2008 - 2009 година.По повод обвинението, че България няма земеделски министър, а само министър на храните Найденов заяви: "Тези храни стават от земеделието".

Той припомни още, че когато правителството на ГЕРБ е започнало работа изкупната цена за 1 литър мляко например е била 0, 23 лв., а сега е около 0, 80 лв. за литър.

Има дефицит на български суровини, посочи Найденов и упрекна фермерите, че при тях в момента няма представителност. По думите му, единственото, което се иска от тях в момента, е да организират бизнеса си.

Найденов заяви, че диалогът с близо 20 браншови организации е труден и разнопосочен. Въпреки това има политическо решение за законодателни промени в ползва на фермерите и по този въпрос се работи в комисията по бюджет и финанси.Няма как фермерите да не плащат данъци, няма как тези промени да влязат в сила със задна дата, коментира още Мирослав Найденов.

Той заяви, че някои животновъди продължават да гледат на земеделското министерство като на социално министерство и искат да не плащат данъци и да им се отпускат повече пари.

Законодателната инициатива е от страна на финансовото министерство и Симеон Дянков, заяви Мирослав Найденов.
Работи се за нотификация за държавна помощ във формата, поискана от животновъдите, в размер 12 - 15 милиона лева. Тя ще влезе в сила, само ако бъде одобрена от Брюксел.

Бюджетът за 2011 година е съобразен с данъчните облагания, които в момента са регламентирани в законодателството, обяви земеделският министър Мирослав Найденов по време на пресконференция и допълни, че промяната ще влезе в сила следващата година.Той посочи че фермерите вече са получили 112 млн. лв. за тази година. За 2010 г също са изплатени всички пари на животновъдите.Земеделският министър е категоричен, че фермерите, които имат задължения към НАП и не са ги изплатили, няма как да получат субсидии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4976 |07.03.2011 М. Найденов нямал обяснение за цените . 9| 6028 |28.02.2011 Проверяват храните по заръка на Найденов . 6| 5072 |13.02.2011 М. Найденов: Проверяват за пестициди плодове и зеленчуци . 1| 4697 |11.02.2011 Найденов: Документите, подписани от К.Илиева, са валидни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads