Реклама / Ads
1| 2800 |28.10.2022 НОВИНИ

Станислав Анастасов, ДПС: Никой не искаше Комисията за децата, младежта и спорта

.
Станислав Анастасов
Никой не искаше финансовата, никой не искаше тази по вътрешна сигурност, както и Комисията за децата, младежта и спорта. Това е лесно доказуемо – има общ чат, в който участват Радослав Василев и Кирил Петков. Това заяви Станислав Анастасов, депутат от ДПС, в ефира на бТВ.
 

„Това е тотално абсурдно. Ние демонстрираме в момента едно разбиране за политиката, тя е тежко битовизирана. Заради тези Радини вълнения, ние оставяме решаването на притесненията и проблемите на българските граждани настрана”, смята той.

Според него това, което е говорено на Председателски съвет, могат да го говорят председателите на партиите: „ДПС има добри експерти за всички комисии. Ние заявихме комисии, които никой не искаше. Изчакахме всички да си кажат претенциите, за да заработи парламента.”

 

„Всички казват на Радостин Василев Руди, но не може три дена да се занимаваме с личните му мераци, за да води реваншизъм и контрареваншизъм. ПП заявиха правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисия. Да виждате тук комисия на младежта, децата и спорта?”, добави той.

 

 

Анастасов заяви, че всички комисии са важни: „Това, че някой ръководи комисии, то той има по-висока отговорност за нейната работа, а не да се взимат решения от него – те се взимат от мнозинство. Въпросът с бюджета е да видим какво ще стане в дългосрочен план. Трябва да имаме яснота какви политики ще следваме, иначе отиваме в предизборно говорене.”

 

„В случая с еврото – ние бързаме, защото доходността по облигациите достига нивата на един потребителски кредит. Мисля, че комуникацията в последната година беше генерален дефект. Нашата роля е да обясним на разбираем език какво правим”, смята още той.

 

Той заяви, че за постигането на редовен кабинет и работещо правителство, ДПС ще направи правим това, което правеха и досега: „Ще поддържаме добрия тон, ще отстъпваме там, където е необходимо, за да върви диалогът между всички. Виждаме обаче един човек да кара цялата парламентарна група да минира процеса.”

„Добрият тон включва подкрепа за всеки един мандат, който си поставя за дневен ред този на българските граждани. Доколкото се занимаваме с Радини вълнения и Кирил Петков, не виждаме нещо, което може да се подкрепи там”, допълни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3095 |12.10.2022 Шефът на ”Газпром” плаши: Никой не може да гарантира, че Европа ще оцелее през предстоящата зима . 3| 3791 |11.10.2022 Асен Агов: От 2001 г. тъпчем на едно място. Никой вече не вярва на Борисов и Путин . 1| 3026 |08.10.2022 Шефът на “Пирогов”: Няма да има никой на студено . 4| 4153 |03.10.2022 Иван Костов: Има вероятност всички политици да се изпокрият и никой да не смее да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads