Реклама / Ads
0| 3534 |24.07.2022 НОВИНИ

ИТН няма да се върне на масата за преговори, отказва да подкрепи Рашков за шеф на КПКОНПИ

.
Станислав Балабанов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Няма вариант от „Има такъв народ“ да се върнат на масата за преговорите, категоричен бе народният представител от партията на Слави Трифонов Станислав Балабанов. По думите му през цялото време ИНТ били на страната на истината.
 

Той определи твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат като „пълни глупости“.

 

„Ние ясно изразихме отношението си и диалогичността на това, което направихме в последните дни по отношение на програмата и приоритетите пред България. Проведохме нормални разговори с БСП и направихме необходимите предложения и редакции“, отбеляза той в ефира на Нова телевизия. По думите му Нинова изключително добре приела предложенията на ИТН.

 

Всичко обаче се счупило, когато видели „истинското лице и лицемерието“.

 

„На тези, които когато знаят, че ги снимат - се държат по един начин - за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва всъщност идеята им - желанието им за власт“, добави Станислав Балабанов.

 

„Нека стане ясно веднъж завинаги - ИТН подкрепи правилата за избор в КПКОНПИ и подкрепи на първо четене закона. Между първо и второ четене винаги има време за редакции. Този закон, предложен от ПП, търси да превърне КПКОНПИ в бухалка и това е повече от ясно“, коментира още той по повод дали ИТН са напуснали преговорите за правителство, с причина Антикорупционната комисия.

 

„Пречи ми неговата работа в публичното пространство на база фактите в публичното пространство. Бойко Рашков не извърши нужната реформа в МВР, Бойко Рашков арестува лидера на опозицията без никакви доказателства и го превърна в герой. Бойко Рашков не успя да види как РПУ-тата, които са под негов контрол са осигурявали чадър толкова дълго време над един наркотрафикант, който уби две момичета. Виня Бойко Рашков, че не може да ръководи институцията, която управлява“, каза Балабанов за това защо не би подкрепил кандидатура за шеф на КПКОНПИ от страна на силовия министър в оставка.

 

Депутатът изтъкна, че от ИТН няма да подкрепят кандидатурата на Рашков за поста, а по отношение на Закона за Антикорупционната комисия добави, че ще бъде подкрепен, стига да се направят нужните корекции.

 

Другият проблем за „Има такъв народ“ е съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев, когото лидерът на БСП Корнелия Нинова смята да предложи за министър-председател. На това в партията на Слави Трифонов катогорично не са съгласни. Според Балабанов името на Василев не е било обсъждано в преговорите за правителство, водени досега. „Ако беше, ИТН щеше да напусне консултациите“, твърди той. Според Станислав Балабанов Нинова трябва да върне мандата още в понеделник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2891 |24.07.2022 822 нови случая на коронавирус, няма починали . 0| 3433 |23.07.2022 Нинова: Асен Василев е обсъждан за премиер, във вторник ще обявим дали ще върнем мандата . 0| 2993 |23.07.2022 Борисов популистки: Никога нямаше да позволим тези цени, нито тока щяхме да вдигнем, нито газа . 0| 27797 |23.07.2022 Илиян Василев: Платено е на ИТН да няма правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads