Реклама / Ads
0| 2336 |14.07.2023 НОВИНИ

Стартира лятната стажантска програма на Електрохолд

.
Над 30 стажанти се включиха в 15-тото издание на лятната стажантска програма на Електрохолд, която беше официално открито на 13 юли 2023 г. в Техническия учебен център на ЕРМ Запад в София.

Летните стажове в компаниите на Електрохолд са платени и целят да насърчат младежите да изберат професионална реализация в сферата на енергетиката. Стажантите имат възможност да се запознаят с дейността на Електрохолд, да придобият нови знания и умения, както на теория, така и на практика. Те се включват в реалната работна среда в различни звена като тази година близо една трета са насочени към дирекция „Експлоатация и поддържане на мрежата“ в ЕРМ Запад.

 

„Това, което придава същност на една компания, са хората. Сега в енергетиката се извършва трансформация, чиято цел е енергията да се произвежда там, където се потребява. Вие ще сте свидетели на тази трансформация. Няма рецепта или предписание как да се осъществи тя. Вие ще бъдете тези, които ще взимат и изпълняват решенията. Работете с ентусиазъм и обичайте работата си“, каза по време на откриването на програмата Георги Миков, изпълнителен директор на ЕРМ Запад.

 

„Бъдещето е електрическо, което означава, че вие сте си избрали правилната професия“, каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България. „Енергийните компании са изправени пред множество нови предизвикателства, свързани с процесите на декарбонизация, дигитализация и децентрализация. Младите хора са изключително необходими за успешната реализация на промените в сектора“, допълни той.

 

Платените летни стажове са една от най-дългогодишните инициативи на Електрохолд в подкрепа на професионалното образование и създаването на подготвени и мотивирани хора за българската електроенергетика.

 

Откакто е създадена през 2008 г., през стажантската програма са преминали почти 1000 участници, а над 200 са намерили професионалната си реализация в дружествата на Електрохолд в България. Някои от тях вече заемат и ръководни позиции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2363 |11.07.2023 С официална церемония стартира нов проект за залесяване на територията на ЮДП - Сливен . 13| 2959 |07.07.2023 София и Киев стартираха преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ „Белене“ . 0| 2354 |07.07.2023 ЮИДП-Сливен стартира мащабен проект . 9| 2575 |05.07.2023 Ивайло Мирчев: Кабинетът “Донев” стартира преговорите за оборудването за АЕЦ “Белене” с Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads