Реклама / Ads
0| 23562 |07.04.2022 НОВИНИ

Стефан Янев: Дава ли си сметка Асен Василев за последиците от изгонването на Митрофанова

.
Стефан Янев
”Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев - б.р.), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник”.
 

Бившият служебен премиер Стефан Янев прогнозира пред БНР, че след евентуално изгонване на руската посланичка двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.

 

"При вземането на решение за военна помощ за Украйна от българския парламент е важно се калкулират какви са възможните ефекти след това, преди всичко в икономически план", смята Стефан Янев и категорично заяви, че с предоставянето на военна помощ България става част от конфликта: "Рисковете са непреки от военна гледна точка, но преки - от гледна точка на икономическите последици".


По думите на Янев с приемането на Плана за възстановяване се дава зелена светлина да се харчат парите, предвидени в него:


"Дали ще потекат реки от мед и масло - това не е точният въпрос, защото това финансиране далеч не е гарантирано на базата на представения проект, както е в момента".


Стефан Янев обяви, че споделя съмненията, възникнали с компанията "Джемкорп", която предлага "проекта с т.нар. батериен парк". По думите му има и допълнителна информация, която потвърждава споменатите факти, пораждащи съмнения: "Ако се потвърдят официално, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от ЕК за този проект", прогнозира той.

 

"За позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема - непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес", коментира бившият служебен премиер.


Исканата оставка на шефа на НСО Янев определи като свръхконцентрация на власт в ръцете на министър-председателя Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3895 |07.04.2022 Депутат на Слави към Кирил Петков: Националният интерес и нашата история не се продават, независимо кой е премиер . 0| 3149 |07.04.2022 Икономист за Плана: Това е морковът, който ще дава стимул на управляващите да правят добри политики . 0| 12183 |07.04.2022 Мика Зайкова: Ще страдаме от неправилни политики. Правителството дава пари без смисъл . 0| 2988 |07.04.2022 Урсула фон дер Лайен дава оценката за българския План за възстановяване и устойчивост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads