Реклама / Ads

 

18| 4370 |07.07.2021 НОВИНИ

Стефан Янев: Предстоят трудни времена, трябва да бъде формирано стабилно правителство

.
Стефан Янев
Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да взима важни решения. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на последното заседание на Министерски съвет преди изборите.

Янев допълни, че в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта. Той отправи призив към политическите партии да чуят гласа на хората и да имплементират идеите на хората за развитието на страната.

 

"Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, за да може всички социални системи да работят в интерес на гражданите. В тази връзка - изборите са фундаментът на демократичния процес. Онзи момент, в който отговорността от хората идва към всички нас, така че всички ние, като гражданско общество, власт и медии да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще", заяви служебният премиер.


Стефан Янев се обърна и към българските граждани да бъдат активни и свободно и отговорно да упражнят правото си на глас. "Благодаря на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, които и в момента работят всеотдайно, за да предотвратят тези грозни явления - купен и корпоративен вот. Техните усилия вече дават резултати. В крайна сметка нашият основен приоритет като служебно правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с настроенията на българските граждани и новият Парламент да отразява резултатите от изборите", допълни Янев.


Той заяви, че целта е следващият Парламент да бъде едновременно ефективен и да отразява елеторалната тежест. "Призовавам и политическите партии, и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, да подходят отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена", каза служебният премиер Стефан Янев.

 

Среща

 

​Ангажиментите на правителството за подготовката на честни и свободни избори се изпълняват в пълен обем. Уверен съм, че сме направили най-доброто в тази посока, заяви министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с Тана де Зулуета, ръководител на мисията в България на Бюрото за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

 

В хода на разговора в Министерския съвет беше обсъдена цялостната предизборна обстановка, както и задачите на кабинета за гарантирането на демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби.

 

В рамките на срещата акцент беше поставен върху новата ситуация предвид промененото изборно законодателство. Премиерът Стефан Янев посочи, че машинният вот е бил обезпечен от правителството както финансово, така и логистично.

 

По отношение на избирателния процес в чужбина, министър-председателят отбеляза, че има ръст на секциите в чужбина в сравнение с предишните избори.

Премиерът Янев изтъкна още сериозните и целенасочени усилия на правителството в две посоки – от една страна да отправи позитивно послание към гражданите и да ги насърчи да упражнят правото си на глас и от друга страна да противодейства безкомпромисно на негативни явления като купуването на гласове.

 

В отговор на проявения интерес от страна на Тана де Зулуета какви мерки предприема служебният кабинет срещу купуването на гласове министър-председателят Янев увери, че МВР работят усилено и действията им дават резултати.

 

Премиерът сподели също така и обратната връзка, която получава при срещата си с граждани в различни населени места в страната. Янев отбеляза, че хората се чувстват по-свободни и се опитват да се освободят от страха или друг натиск, който са усещали преди.

 

Министър-председателят Стефан Янев благодари на Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ за продължаващото сътрудничество и активното участие в дейностите по наблюдение на избори в България.

 

Премиерът изтъкна, че високо цени работата на всички международни наблюдатели и потвърди готовността на правителството да съдейства, така че те успешно да изпълнят задачите си в интерес на насърчаването на свободните и честни избори.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 9611 |06.07.2021 Стефан Янев: Европартньорите ни вземат страна, толерирайки РСМ и обвинявайки България . 4| 2514 |05.07.2021 Стефан Янев: Необходими са законодателни реформи, за да могат прокурорите и съдебната система да работят по-ефективно . 0| 2700 |05.07.2021 Премиерът Стефан Янев ще участва в среща на върха на Берлинския процес . 12| 3110 |01.07.2021 Стефан Янев: Ако продадете гласа си за 100 лв. в момента, ще загубите 10 хил. във следващите 4 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ