Реклама / Ads
6| 3619 |14.01.2021 НОВИНИ

Стоян Мирчев: Крайно време е в България да се спре със задкулисието

.
Стоян Мирчев
„В България има две реалности – едната е телевизионната, тази на ГЕРБ, а другата е реалната.“ Така определи политическата обстановка в страната депутатът от “БСП за България“ Стоян Мирчев в ефира на Бг он еър.
 

„ГЕРБ говорят добре за дефицита, но не казват, че остават държавата с 40 млрд. дългове. Говорят за помощта за малки и средни предприятия, но тя закъсня неимоверно. Вече 11-ти месец говорят за подпомагането на по-големите предприятия, но все още чакаме, а в туризма нещата са дори още по-зле.“, обясни той.


По думите на социалиста България се нуждае от нов модел на управление и първата стъпка е да се върне доверието в институциите. „Това, което виждаме от последните часове с потопа в България показва, че институциите не функционират, оставили са всичко на природата и на хората, които сами трябва да се оправят. Не може, допреди няколко месеца хората бяха на воден режим, а днес същите тези хора да са под вода“, възмутено коментира той.


„ГЕРБ създадоха държавно ВиК дружество с 1 млрд. лева от българските данъкоплатци, което не прави нищо. Други 500 млн. лева са дадени за укрепването на над 400 язовира, но до момента нито един от тях не е ремонтиран. Всичко това показва недъзите на това управление“, заяви Стоян Мирчев.
Той оцени положително консултациите на президента не само с политическите партии, но и с експерти, и с медицински лица, като добави, че от партията са готови за избори на всяка възможна според Конституцията дата.


„Митът, който от ГЕРБ налагат, че воюваме с президента, беше отхвърлен и от президента, и от вицепрезидента, и от председателя на нашата партия“, заяви Мирчев. Той категорично отхвърли и възможността за коалиция между БСП е ГЕРБ, като я нарече “невъзможна".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3398 |06.01.2021 Стоян Мирчев: Изключването на Гергов е заради системни нарушения . 12| 4851 |04.01.2021 Иво Мирчев: Лично Борисов „опраска“ електронното гласуване . 45| 5019 |03.01.2021 Харалан Александров: Трудно е положението за хора, ударили тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до него . 4| 31980 |12.12.2020 Нито една софийска болница не е приела съпругата на лидера на БОЕЦ, въпреки, че е в много тежко състояние с коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads