Реклама / Ads
0| 2896 |21.06.2022 НОВИНИ

Иво Мирчев: Предсрочни избори са в интерес на проруските партии

.
Ивайло Мирчев Източник: стопкадър, БНТ
„На евентуални предсрочни парламентарни избори „Възраждане“ ще набере по-висока скорост, появяват се и други партии, свързани по определен начин с Русия, а това не е в интерес на България“, заяви в интервю за БНТ от парламента депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.
 

Той изтъкна и други аргументи срещу нови избори сега – безпрецедентната военна, икономическа, енергийна и здравна криза едновременно. Добави, че избори означават няколкомесечно допълнително разклащане на страната - и то точно сега, когато трябва да приемаме бюджета.

 

„Ние следваме националния интерес и ще направим всичко възможно да го защитим по начина, по който от „Демократична България“ го виждаме, което не е да останеш във властта на всяка цена и да драпаш с нокти, а да убеждаваш. Ние не работим с компромати, а открито и честно“, каза Мирчев.

 

Той изрази надежда депутатите, които са все още в ИТН, много добре да оценят риска страната да влезе в спирала от кризи, ако правителството падне.

 

„Основната причина да се разклати правителството са разкритите корупционни схеми“, категоричен е народният представител от „Демократична България“.

 

„Съжалявам, обаче има разделение на властите. Аз не мога да отида и да наредя на главния прокурор Гешев да разследва отделните случаи, за които институциите дават доказателства и подават множество сигнали“, каза Мирчев.

 

Той попита колко сигнала например е пратила Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата просто ги е спряла. И напомни, че на ГКПП „Капитан Андреево“ над 10 години, през цялото управление на ГЕРБ, корупционните практики са продължавали и едва настоящият кабинет е имал смелостта да ги пресече.

 

„Никой досега не е имал смелостта да каже – България може да не зависи от руски газ. Това управление го направи и в момента България не зависи енергийно от Русия по отношение на газа“, каза депутатът, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика.

 

Мирчев за пореден път заговори за проблема с „Лукойл Нефтохим Бургас“, суровината за който купува базираната в Швейцария „Литаско“, а “Лукойл” не плаща корпоративен данък в България. Това също има отношение към цените на горивата у нас, каза Мирчев и заяви, че депутатите от ДБ очакват резултатите от данъчната проверка на НАП, която тече в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2917 |21.06.2022 Журналист: При предсрочни избори веднага след падането на правителството, ПП ще си вдигне резултатите . 0| 7589 |21.06.2022 Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори . 0| 2807 |21.06.2022 ”Демократична България” не се страхува от избори, категоричен е Хр. Иванов . 0| 2830 |21.06.2022 Атанас Атанасов: Ще се опитаме да убедим депутатите, че сега не е време за избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads