Реклама / Ads
28| 6329 |22.01.2012 НОВИНИ

Д. Стоянов между 2 Капки: Доброволно няма да напусна Атака

.
Димитър Стоянов
Това, че Деница Гаджева сега е любовница на Сидеров, е неин, не мой проблем, каза евродепутатът.
 

В ЕП аз не представлявам себе си, а българския народ, каза Д. Стоянов по ТВ 7. В Брюксел не били реагирали кой знае как на раздялата му с Атака, там имали доверие на него в лично качество. Аз обаче още съм член на партията и нямам намерение да я напускам доброволно, поясни той. Не мога да се откажа от нещо, върху което съм работил усилено и съм изграждал, предстои да видим как ще се развият нещата.

Бащинството, грижите за друг за мен е един нов урок, който трябва да науча, каза Стоянов. Човек научава, че диалогът е по-лесният начин за постигане на нещо, но друг път позициите трябва да се заявяват по-агресивно. Мартин Шулц, напр, настоящият шеф на ЕП, понякога държеше много хард речи и никой не му е правил забележка, а сега ще влезе в по-диалогичното си амплоа, разказа Стоянов.

В една демократична държава, когато някой поиска оставка на политически лидер и не е съгласен, не може да се говори за предателство, обясни Стоянов. Той поискал оставката на Сидеров поради политически причини, а не заради семейния разрив. Ако беше така, трябваше да го направя доста по-рано. Семейните неща съм се опитвал да решавам в семеен кръг. В момента националистическите идеи набират сила по целия свят, каза евродепутатът. У нас националистически вот има, но тези хора просто спряха да гласуват за Атака, коментира той.

Правенето на нова партия е най-малкия проблем и чиста формалност, това може да стане, ако бъдат загубени всички възможности Атака да бъде спасена. Времето на площадния национализъм вече отшумя, сега се прави повече кулоарен национализъм, прецени Стоянов. Всяка вечер той си мислел върху това дали мисли по същия начин както преди години или е променен и е станал част от системата. Всеки се подава на някакви изкушения, но е важно е да запазиш в себе си това, което си бил.

Това, че Деница Гаджева сега е любовница на Сидеров, е неин, не мой проблем, каза още Стоянов. В България манаталитетът е такъв, че като не ти харесва нещо в една организация, си тръгваш или когато надушиш, че някой не ти харесва, го отстраняваш.

Въпросът с бойкота на химна на Европа в нашето НС от страна на Атака е особен въпрос, химнът е формален знак, но химн имат само държавите, а Европа не е държава. Освен това в момента има страни в ЕС, които искат да наложат Европа на две скорости, а това значи край на евроинтеграцията така, както я познаваме. Европа се реформира, констатира той и добави, че това е отстъпление от поетите към България ангажименти по време на нейното присъединяване.

Ако Атака бъде промемена, ще има нови европейски хоризонти, заключи Стоянов.

Капка Сидерова иска да навлезе в работата на СОС, за да свърши полезна работа, разкри още той и добави, че сам искал да задълбочи европейската си дейност, защото досега Волен Сидеров блокирал изявите му.

Най-много си общувах с дядо ми, Радой Ралин, когато бях в гимназията, на него се дължи идеализмът ми, каза Стоянов и добави, че първият демократично избран президент Желю Желев е кумувал на майка му и Кин Стоянов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5142 |17.01.2012 Двойник на Емил Стоянов стана шеф на Европарламента . 10| 5655 |30.12.2011 СГС остави подпалвача Стоянов на свобода . 11| 6424 |22.12.2011 Желев, Стоянов и Младенов отиват на поклонение на Хавел . 99| 6548 |22.12.2011 П. Стоянов: Наруших конституцията, но спрях гражданска война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads