Реклама / Ads
33| 10439 |05.07.2013 НОВИНИ

Стоичков към Бойко Борисов: Вие ли докарахте "Титан" да унищожи ЦСКА?

.
Три ключови въпроса за ЦСКА зададе Христо Стоичков към бившия премиер Бойко Борисов. Кавалерът на "Златната топка" следи всяко събитие в любимия си клуб, въпреки че привидно седи встрани от няколко дни.
 

Чрез вестник "Труд" Стоичков започна с въпросите, като на първо място е: "Г-н Борисов, вие ли доведохте фирма "Титан", за да унижощи ЦСКА?"

Второто питане на най-големия български футболист е: "Кой има полза от тази сделка?" Сметоочистващата компания придоби акциите на ЦСКА през 2009 г. - няколко месеца преди Бойко Борисов да стане премиер. По това време той все още беше кмет на София и "Титан" взе концесията за почистване на града. През февруари тази година Димитър Борисов, съсобственик на фирмата, излезе на митинг пред парламента в полза на своя съфамилник. Очевидно показа пристрастията си към ГЕРБ.
Стоичков продължи с въпросите към Бойко Борисов.

Третият е: "Защо обявихте, че "Газпром" става спонсор на ЦСКА, а след това се отметнахте? И сега къде е "Газпром" - нито в ЦСКА, нито в "Левски"!?"

Преди година Стоичков отново беше на прага да влезе в ЦСКА. И се стовари "присъда свисше", че няма благословия на сделката между "Титан" и Гриша Ганчев. Според неофициална информация Антон Божков, син на бившия собственик на "червените" Васил Божков, също трябвало да помага. Тогава и Ганчев, и Божков бяха отпратени далеч от ЦСКА.


Сега "Титан" няколко пъти излъга Стоичков. Нито му даде чисти акции, нито осъществи сделката с Ганчев. В крайна сметка ЦСКА е изправен дори пред изчезване със слуховете, че ще се откаже от участие от "А" група, а може би не само в елита. Миналото лято Бойко Борисов призова "Титан" да оправи кашата в ЦСКА, но думите му останаха да висят някъде из пространството. А Димитър Борисов и Иво Иванов затънаха в спиралата на дълговете и сега сами признават, че не могат да излязат от нея. В същото време се говори, че емблемата на клуба с трите звезди е ипотекирана срещу 9 милиона лева. А обявените от официалния сайт на ЦСКА дългове на стойност 12-13 милиона са поне два пъти повече. И това спира всеки кандидат-купувач за клуба.

Идеята, че Гриша Ганчев желае да използва лиценза на третодивизионния "Септември" за нов ЦСКА, също удря на камък. Подобно на "Българска армия" и Панчарево парцелът, който използва малкият софийски клуб в квартал "Красна поляна", също е много апетитен. А Стоичков е един от акционерите в "Септември" и категорично няма да прехвърли свои дялове, след като се почувства излъган от Ганчев по сделката с ЦСКА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5056 |04.07.2013 МЗХ скочи на Борисов: Ощетил е България с милиони . 145| 5226 |04.07.2013 Борисов: Всеки ден на това правителство означава десетки милиони загуби . 109| 6063 |02.07.2013 Борисов: Изборът на Пеевски граничи с държавен преврат . 183| 6201 |29.06.2013 Борисов: Диктатура е сега, а не когато аз управлявах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads