Реклама / Ads
26| 4974 |12.07.2013 НОВИНИ

Стоичков поканен да оглави отцепниците от ГЕРБ

.
Христо Стоичков
Учредителният им конгрес ще бъде през септември, като минат летните отпуски. Камата е харесан, защото е популярно лице и се ползва със симпатиите на много хора.
 

Христо Стоичков е поканен да оглави новата партия, която ще се отцепи от ГЕРБ, съобщиха запознати, пише 168 часа. Тези дни няколко бивши депутати от ГЕРБ обявиха, че напускат формацията и предстои да съставят нова политическа структура. Тяхното недоволство бе срещу Цветан Цветанов и Искра Фидосова, а не срещу Бойко Борисов.
 

Футболната легенда е близък до бившия депутат Емил Димитров, един от основните участници в новия проект, който ще се отцепи от ГЕРБ. Засега групата отказва да каже кой ще оглави бъдещата партия. Твърдят, че имат няколко варианта, преговарят, а лидер ще се избере от учредителното им събрание. Но не отричат, че Христо Стоичков е техен привърженик.
 

"Камата си ми е приятел и е с нас, ще ни помага морално, но ми е казал, че с политика няма да се занимава", коментираЕмил Димитров.

"Христо Стоичков е приятел на Емил Димитров, който е един от нас, но не мога да кажа дали ще оглави бъдещата партия. Нека да се основе и ще видим. Има различни възможности", коментира бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров.
 

Според запознати, привличайки Стоичков, бъдещите конкуренти на ГЕРБ се целят към агитката на ЦСКА, която да стане техен електорат. Те припомнят трите въпроса към Бойко Борисов, които Стоичков му зададе: "Г-н Борисов, вие ли доведохте фирма "Титан", за да унищожи ЦСКА? Кой има полза от тази сделка? Защо обявихте, че "Газпром" става спонсор на ЦСКА, а след това се отметнахте? И сега къде е "Газпром" - нито в ЦСКА, нито в "Левски"!?" Правилото в политиката е да се полемизира с противник на твоето ниво. Затова въпросите на Стоичков към Бойко Борисов се възприемат като отношение на лидер към лидер, обясниха запознати. Хората с по-ниски партийни функции не могат да опонират на председател, съобщава още 168 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5631 |07.07.2013 И Волен иска да оглави бунта на цесекарите . 33| 10499 |05.07.2013 Стоичков към Бойко Борисов: Вие ли докарахте "Титан" да унищожи ЦСКА? . 49| 5556 |23.06.2013 Радан Кънев оглави ДСБ . 215| 6459 |19.06.2013 Волен Сидеров оглави антикорупционната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads