Реклама / Ads
2| 3998 |10.01.2017 НОВИНИ

Стойчо Стойчев: ГЕРБ вкарват Радев в патова ситуация

.
Румен Радев
Повечето хора, с които съм разговарял, споделят мнението, че резултатът от референдума е силно послание за промяна, но е поредното послание за промяна отгоре надолу, което свидетелства, че българското общество може би иска промяна, но не е готово само да се промени. Това каза политологът Стойчо Стойчев, според когото промяната, която идва от обществото и би се качила в политическия елит, като доведе до реформация във всяка една от партиите, все още е далеч от случване.
 

Той коментира и предстоящото обсъждане в правната комисия в парламента на проекторешение относно въпросите от проведения национален референдум:  

В момента, понеже всички останали партии с изключение на ГЕРБ се обявиха малко или много срещу предложенията, за които се гласува на референдума, особено за промяната в избирателната система, изглежда предизборно добре да се покажеш като единствената партия, която следва гласа на народа. Ако гласът на народа действително е такъв и ако ГЕРБ остане единственият защитник на тези правила, те биха получили някакъв по-добър резултат на предсрочните избори.

 

Всичко, което се случва в момента, е голяма предизборна кампания, заяви той пред БНР.

"Разбира се, винаги когато имате фиксирана дата за избори и се намирате в една предизборна кампания, особено с хората, които имат достъп до ефир".

 

Според Стойчев, искането на ГЕРБ Румен Радев да не разпуска НС е предизборен ход: "Не се прикриват далавери, това е абсолютно предизборен ход. Като излезеш с аргумента: "Дай още една седмица на парламента, за да гласуваме това, което народът иска", ако президентът Румен Радев в този момент откаже, той се показва като, едва ли не, противник на волята на народа. Ако пък удължи живота на парламента, тогава собствената партия, която го издигна, би трябвало да го обвини, че той помага на ГЕРБ да си прикрива далаверите. Просто в момента ГЕРБ го вкарват в някаква патова ситуация, от която той трудно би могъл да излезе".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4297 |09.01.2017 ”Маркет линкс”: Разликата между ГЕРБ и БСП е 3% . 2| 3789 |09.01.2017 И ГЕРБ внесе закон за абсолютен мажоритарен вот . 14| 7594 |07.01.2017 Добрев към ГЕРБ: Къде са ви снегорините? Ако не е Борисов, ще ни затрупа сняг . 2| 3954 |06.01.2017 Нинова към ГЕРБ: Защо излъгахте?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads