Реклама / Ads
3| 3448 |23.12.2020 НОВИНИ

Стойко Танков: Оцеляването на общинските болници е премахването на статута им на търговски дружества

.
„Кризата показа, че нуждата от общински болници е голяма и затова трябва да се наблегне на тяхното оцеляване“, според Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП-Бургас. ”Пътят към оцеляването на общинските болници е премахването на статута им на търговски дружества. Здравеопазването не е търговия”, категоричен е Танков, който гостува в ТВ Евроком.
 

"Ситуацията в Бургас е една от най-тежките що се отнася до борбата с коронавируса. Имаме най-много заболели. Аз го отдавам преди всичко в липсата на добра стиковка в системата на здравеопазването. Бургаската болница от години има проблеми с качеството на здравното обслужване. Това пролича най-ярко сега. Второто - не се отделиха болници само за ковид пациенти", коментира Танков ситуацията около кризата в морския град.

 

Областният лидер на социалистите в Бургаско говори и за процесите в партията: "Прекият избор за председател беше значително събитие в нашата партия - проведе се за първи път в историята ни, при това с висока активност. В Бургас активността беше 65 %. Най-важното е, че изборът протече без никакви нарушения при изборния процес, което е показателно за политическата и изборна грамотност на нашите членове".

 

 По думите на Танков, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП, социалистите са разочаровани от действията на народните представители, отцепили се от БСП. Той изрази увереността си, че бъдещите им планове няма да се увенчаят с успех именно поради тази причина. Освен това било редно да напуснат и парламента паралелно с напускането на партията, смята още той.

 

Стайков засегна и темата за взимопомощта в кризата и реакциите на дбластната структурав Бургаско: "През март и април подпомогнахме хората в най-тежко състояние с пакети с храна - направихме го в община Бургас и Малко Търново. Сега търсим начин как да го подпомогнем и другите общини", обясни Танков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7077 |26.06.2020 Антон Станков: Главният прокурор има политическо поведение . 8| 4862 |07.02.2020 МО: Проверката на ген. Цанко Стойков приключи без предложение за наказание . 6| 4683 |07.02.2020 Очакват се резултатите от проверката на шефа на ВВС ген. Цанко Стойков . 11| 6281 |30.01.2020 Каракачанов подгони генерал Цанко Стойков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads