Реклама / Ads
3| 5485 |24.04.2020 НОВИНИ

Столичен зам.-кмет подаде оставка. Заради лични причини или забавен ремонт?

.
Йоана Христова Източник: bTV
Заместник кметът на София по екологията Йоана Христова е подала оставка, а столичният кмет Йорданка Фандъкова я е приела, съобщи самата Фандъкова днес. Освобождаването е по личната молба на Христова, която имала желание да напусне поста още миналата година.
 

Според кмета на София молбата за напускане на Христова е била подадена през февруари, като в момента вървяло тримесечното предизвестие.

 

"Тече тримесечният срок за предизвестие. Аз я бях помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в тази криза, да подготвим дейностите по почистване и по озеленяване. Няма никаква друга причина за нейното напускане, освен нейното лично желание. До десетина дни ще ви представя новия заместник-кмет по екологията. Имам няколко варианта, които разглеждам в момента“, каза още Фандъкова.

 

Името на Христова обаче бе замесено в един от последните скандали в Столична община, избухнали през април. Преди последната сесия на Столичния общински съвет на 16 април стана ясно, че зам.кметът по екологията е внесла доклад с искане да бъде одобрено ново отлагане на крайния срок на злополучния ремонт на Западния парк. Според внесения доклад това вече трябва да се случи през 2021 г., но пак без да стане ясно кога точно. Един от мотивите в искането на Христова бе, че кризата с коронавируса забавила някои доставки на материали за реконструкцията. Всъщност въпросният ремонт започна през юни 2018 г. и първоначално трябваше да завърши през юни 2019 г. Впоследствие обаче се разбра, че е сгрешен проектът на реконстрикуцията и че дейностите ще трябва да спрат за срока на препроектирането.

 

На последното заседание на Столичния общински съвет представителите на "Демократична България" и независимият Борис Бонев поискаха оставката на Христова заради забавянето.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4875 |08.04.2020 Шефът на Европейския изследователски съвет подаде оставка заради коронавируса . 0| 3578 |18.03.2020 Столичен хотел на ”Лъвов мост” под карантина . 7| 4730 |09.03.2020 Зам.-кмет на София: До края на месеца решаваме за вдигането на цената за паркиране в зоните . 7| 5098 |24.02.2020 Задържаха четирима за гаврата с момче в столичен автобус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads