Реклама / Ads
3| 4775 |09.12.2015 НОВИНИ

Стрелба в Девня, обир на аптека в София

.
Нагъл обир в София
Среднощни изстрели изведоха на улицата жителите от централния квартал на Девня. Екшънът се разигра на разстояние по-малко от 100 метра от сградата на местното РПУ.
 
Пред РПУ-то в Девня преди дни стотина граждани протестираха срещу убийците на 23-годишния Мартин Кателиев и бездействието на полицията. Във вторник вечерта, на главната улица в квартал "Река Девня", двама местни младежи били засечени от три коли. Нападателите излезли навън, отворили вратата на автомобила, в който пътували младежите, и ги изкарали на улицата. Започнали да ги налагат, а след това един от бабаитите размахал пистолет и тръгнал да стреля напосоки.

След екшъна, районът бе отцепен в широк периметър, а местни полицаи събираха гилзи до след полунощ. Към момента не са установени причините и участниците в конфликта. Според друга версия, всички действащи лица са отведени за разпит в близкото РПУ. При инцидента няма убити и ранени. "Да те е страх вече да отидеш до магазина", коментира местна жителка, близка на нападнатите момчета.Предстои изясняване кой и с какво оръжие е стрелял и причините за поредната улична драма в Девня - този път разиграла се пред местното РПУ.

Нагли обири пък са извършени във верига аптеки в столицата. Единият от тях бе  в „Банишора”, а другият – в „Хиподрума".

„Лицето е едно и също. Чрез Фейсбук сме намирали крадци, които дори сами идват да си признаят за кражбата. Очакваме и сега реакцията на полицията. Имали сме и случай, когато са връщали откраднатата стока”, коментира за „Здравей, България”, Георги Калинов, собственик на аптеките. Той е разпространил кадри от охранителните камери на аптеките, заснели наглия обирджия, в социалните мрежи. „Човекът е един и същ. Много внимателно избира какво да открадне – скъпи комплекти на известни козметични фирми. Козметиката е скъпа – само три комплекта има в аптеката ни в „Хиподрума” на обща стойност 680 лева”, добави Георги Калинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4413 |08.12.2015 Търсят трети участник в стрелбата на "Черни връх" . 1| 4085 |08.12.2015 Журналисти: Мъгла ще e и около стрелбата на "Черни връх" . 10| 7018 |07.12.2015 Хора на Алексей Петров предизвикали стрелбата след улична свада . 0| 4611 |04.12.2015 ФБР: Стрелбата в Сан Бернардино е терористичен акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads