Реклама / Ads
3| 4553 |25.12.2023 НОВИНИ

Стрелба в навечерието на Коледа шокира Ирландия

.
Министър-председателят на Ирландия Лео Варадкар изрази шока си от стрелбата с фатален край в популярен ресторант в Дъблин на Бъдни вечер.
 

Мъж на около 20 години почина, след като беше ранен в "Browne's Steakhouse" на главната улица в квартал Бланчардстаун малко след 20:00 ч. в неделя. Сред вечерящите в ресторанта са били и семейства с деца.


Мъж на около 40 години остава в тежко състояние в болница "Конъли", след като е бил лекуван от огнестрелни рани.


Предполага се, че полицията разследва дали мъртвият мъж е бил участник в първоначалното нападение и дали се е справил с него след това, пише "The Guardian".


Варадкар заяви, че е шокиран да чуе за стрелбата в "добре познат семеен ресторант, който съм посещавал много пъти". "В ход е пълно разследване от страна на полицията. Благодаря им и изразявам солидарност с персонала и клиентите", заяви той в X.


Министърът на правосъдието Хелън Макенти също осъди стрелбата, като заяви, че е "отвратително", че насилието се е случило там, където семействата са се събрали преди Коледа. "Осъждам насилието в Бланчардстаун тази вечер. Тази жестокост доведе до невъобразимо човешко страдание тази Коледа", заяви тя в Instagram.


"Това, че някой би могъл да извърши такова насилие в момент, когато семействата са се събрали заедно, е особено отвратително.

 

"Мисля за близките на загиналите, за тези, които са били на мястото на инцидента, и за всички служители на службите за спешна помощ, които работят тази вечер и по Коледа и трябва да се справят с това безсмислено насилие.


"Призовавам всеки, който разполага с каквато и да е информация, да се свърже със силите на реда", написа още тя.


Полицията и службите за спешна помощ са били предупредени за инцидента около 20:00 ч. в неделя. Мястото на инцидента беше запазено и бяха поискани услугите на службата на държавния патолог.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4835 |25.12.2023 Кирил Петков празнува Коледа в Канада . 4| 10850 |25.12.2023 "Вземи си ръкавиците, да си разходим мислите". На Коледа Георги Господинов припомни свой стих . 1| 36538 |25.12.2023 През 2024 г. в България ще наблюдаваме частично лунно затъмнение . 4| 5112 |25.12.2023 Как върховният съд спаси Тръмп, но само засега?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads