Реклама / Ads
12| 5194 |26.10.2015 НОВИНИ

Стряскащи плакати в „Арена Армеец”: „ Помощ”, „SOS”, „Заключени сме”

.
Броят на припадналите расте с всяка минута в зала "Арена Армеец"
На прозорците на „Арена Армеец” са закачени плакати с надписи „ Помощ”, „SOS”, „Заключени сме”.
 

Органите на реда не пускат омбудсмана Мая Манолова да влезе в зала „Арена Армеец”, предаде Фокус. Омбудсманът е там във връзка със създалата се ситуация с преброяването на бюлетините от проведените местни избори. Лекарски екип с носилка влезе залата, а екип на Спешна помощ качи мъж на видима възраст над 40 години в линейка. Той е поредният припаднал член на избирателна комисия, докато чака да се обработят резултатите от местните избори и референдума.

 

Хората остават блокирани в залата повече от 16 часа. В отчаянието си мнозина от тях написаха и телефонните си номера. Малко след 8 часа сутринта напрежението в залата ескалира. Хората се вдигнаха на бунт, скандираха: „Убийци! Убийци!”

 

Десетки припаднаха. Наложи се няколко лекарски екипа да останат в залата за да указват спешна помощ на нуждаещите се. През целия ден роднини на блокираните граждани се събираха пред „Арена Армеец”. Мнозина се оплакваха от организацията и лошите условия.

 

Малко преди обед приетите протоколи бяха едва 30%. След повече от едно денонощие работа на общинската избирателна комисия обработените протоколи са 603, остават още 1200.

 

Политическите реакции не закъсняха. От ВМРО заявиха, че състав на Общинстака избирателна комисия, който е от 18 човека за 2 милионен град като София е израз на "ярко законодателно слабоумие и безотговорност". Настояват незабавно ЦИК да изпрати още служители. От Реформаторския блок поискаха оставката на председателя на ЦИК. От БСП пък дойдоха лично пред залата и изразиха съмнение, че резултатите от изборите в столицата в крайна сметка ще са легитимни. Според червените в 80% от протоколите имало грешки. Настояха организаторите на изборите да подадат оставка.

 

Вицепремиера Томислав Дончев пък заяви, че правителството е поискало промяна в организацията в зала „Арена Армеец”, но от ЦИК не се съгласили. Колкото до искането за оставката му, Дончев заяви: "Ще си позволя да не го коментирам, с изключение на това, че това вероятно е начина след съкрушителния изборен резултат, някой да се почувства интересен."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4230 |26.10.2015 Дончев: Променяме Изборния кодекс заради „Арена Армеец” . 0| 4582 |25.10.2015 Преди ден Сидеров се скарал с актьори заради плакати . 0| 4870 |24.06.2015 С плакати "Кой?" посрещнаха Цацаров на форум за съдебната реформа . 3| 5281 |12.06.2015 Плакати #КОЙ напомниха за Пеевски – шеф на ДАНС (СНИМКИ)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads