Реклама / Ads
19| 7854 |30.09.2009 НОВИНИ

Строител от ВМРО срути турския паметник в Славяново?

.
ВМРО ще отговаря пред прокуратурата в Търговище заради срутен паметник в село Славяново, научи Frognews.bg. Несъгласието на обвинителите идва от все още неясната съдба на новосъздадената етническа партия в Поповско. От "Атака" са бесни, но невинни.
 

Прокуратурата в Търговище ще се самосезира заради разрушения паметник на незнайния турски воин в село Славяново, Поповско, което стана известно с новоучредената мюсюлманска партия на Червения полумесец. Институцията не е съгласна с отстраняването на монумента и е решила да осъди виновните по случая, казаха за Frognews.bg запознати. Инициатор за премахването на символа на новата ислямска етническа организация е ВМРО, чийто общински председател в Търговище е съпругата на един от най-влиятелните строителни предприемачи - Цеко Тинков. Той, освен съдържател на заведения в града, закупи и "лятното кино", на чието място построи блок, като предвижда негов "близнак", на няколко метра.

Настроенията сред търговищенци са уклончиви, имайки пред вид "смесеното" население, но въпреки това преобладава мнението, че "ще донесе бели в региона". Организацията на партия "Атака", начело с Йовчо Йовчев, също е в потрес от създаването на мюсюлманска етническа партия и отрича да е участвала в събарянето на ислямския паметника, осъждайки го строго.  

Петметровата пирамида с полумесец и кръст отгоре е съборена, но все още не се знае кой го е направил. На мястото има патрулна кола на полицията с двама униформени. Повечето хора от селото все още не знаят за станалото, каза кметът на селото. Кметът успокои, че няма засилено етническо напрежение заради засиленото полицейско присъствие. Преди това журналистът Георги Коритаров коментира, че реакцията напремиера Бойко Борисов е прибързана, тъй като все още съдът не се е изказал относно легитимността на новосъздадената политическа организация. Припомняме, че дори да се стигне до Конституционен съд, то партията на Али Юзеиров трябва да бъде подкрепена от 1/5-та в парламента, от главния прокурор на Републиката или от президента Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 19821 |11.08.2009 Събарят паметника на Съветската армия в София . 0| 5129 |29.06.2009 Протестират корабостроители в Русе . 0| 4544 |10.06.2009 Строителната продукция у нас забави месечния си ръст до 1,2% през април . 2| 6152 |28.03.2009 Строителството на АМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads