Реклама / Ads
30| 11421 |10.02.2015 НОВИНИ

СУПЕР СКАНДАЛ! "ЧЕРВЕИ" ИЗТОЧИЛА ТАЙНИТЕ НА МВР

.
Разработката "Червеи" е обслужила политико-мафиотски кръг. Чрез нея от МВР е изтекла секретна информация за лица, разработки, акции с партньорски служби и пр. Тя продължила 300 дни. Големият проблем е, че въпросната информация е заминала в не/известна посока. Въпросът е дали в момента същата тази информация е налична в папките от разрабоката или е изчезнала и оттам.
 
Разследването е започнал служебният министър Йордан Бакалов. Още тогава е било повече от ясно, че не става дума за подслушвания, още по-малко на хора от протестите и "Протестна мрежа", някои от които в момнта се изживяват като жертви и герои. Не те са били целта нито някой се е интересувал сериозно от техните действия. Ако все пак е имало такъв интерес, не е бил по линия на "Червеи".

Това научи Фрог нюз от източници в прокуратурата.

 

Разработката е тръгнала по инициатива на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Действията обаче не са разпоредени на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), а на Вътрешна сигурност в ДАНС. Това става със знанието  и нареждането на вице-премирът и министър на вътрешните работи по онова време Цветлин Йовчев и шефът на ДАНС - Владимир Писанчев. Не е известно Комисията за контрол на СРС, ръководeна от Бойко Рашков, да е била уведомена.

 

В продължение на 10 месеца са прослушвани информационните масиви на МВР. Това заяви вчера и премиерът Бойко Борисов. Часове по-късно Цветлин Йовчев обяви, че някой заблуждава жестоко Борисов и това най-вероятно е сегашният вътрешен министър Вучков. Това е не е вярно, всъщност именно Йовчев се опитва да прикрие незаконните действия по и около "Червеи", ако се докажат такива, кътегорични са експерти. Според тях той и Писанчен са били наясно, каква информация е извлечена от масивите на МВР. Възможно е да знаят и накъде е "изтекла". Това може да се установи, ако проверката, почната от Бакалов, продължи до край без политическа намеса. Със сигурност в скандала е замесен и Тодор Костадинов, по онова време шеф на Вътрешна сигурност в МВР, а сега зам.-шеф на Вътрешна сигурност в ДАНС.

 

Това е скандалът на 10-летието, защото чрез "Червеи" е източвана секретна информация от МВР, включително и за общи действия с партньорските служби по много важни операции. Още по-скандално и ужасяващо е, че не се знае или се прикрива къде е отишла цялата тази информация. Говори се, че е в сейфа на политико-мафиотски кръг, който скандализира държавата от няколко години, коментира за Фрог нюз източник от парламента. Той смята, че сред инициаторите е скандален народен представител и лобито му в магистратурата и тайните служби.

 

Според източника ни, разработката трябва да се разсекрети иначе съмненията ще се увеличават, а скандалът ще прерастне в международен, защото партньорите ни в сектор Сигурност ще поставят нашите служби в изолация.

 

Очаквайте още сензационни разкрития по скандала в близките часове!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5222 |10.02.2015 "Червеи"-те били мръсна постановка, заяви Йовчев . 9| 4961 |09.02.2015 Борисов: Докладите по "Червеи" са далеч по-притеснителни . 18| 9420 |09.02.2015 Скандал! Над 7000 спрени разследвания за тежки престъпления са захвърлени в жандармерията . 7| 5965 |08.02.2015 Лазаров се измъква за "Червеи": Може да са подслушвали през главата ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads