Реклама / Ads
1| 5924 |26.05.2015 НОВИНИ

Свиленски: Директорът, забавил обществена поръчка в Български пощи, отново е шеф

.
Георги Свиленски
„Директорът, забавил обществената поръчка за охрана в Български пощи, сега е назначен на ръководна длъжност”.
 
Това заяви по време на днешния парламентарен контрол към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски.

По думите на социалиста Български пощи е едно от най-големите предприятия в България с над 11 500 служители, но въпреки това разчита на външни фирми за инкасовия превоз на пари и пратки, като плаща за това около 15 млн. лв. годишно. Той припомни, че през март тази година е приключил настоящият договор за охрана, като поне 6 месеца по-рано е трябвало да се обяви нова обществена поръчка, но процедурата се е забавила.

„Така се стига до договаряне без обявление с фирма "ВИП секюрити". Изпълнителният директор на "Български пощи" ЕАД е започнал процедура за обществена поръчка едва на 4 февруари 2015г.”, поясни Свиленски. Той допълни, че същият се оправдавал с това, че фирмата е избрана след препоръка на експерти от бранша.

„Към днешна дата е ясно, че договорът е подписан, но кажете кой е отговорен за това забавяне на обявяването на обществената поръчка и одобрявате ли този начин на сключване на договори?”, попита Свиленски.

Министърът отговори, че през посочения 6-месечен период на власт е бил служебният кабинет на Близнашки и назначеният от него директор на Български пощи е забавил обявяването на процедурата, следствие на което се е стигнало до прякото възлагане на охраната. Свиленски репликира, че работата на Близнашки е била да прави избори, а не да сменя директори, както и че същият въпреки, че е забавил процедурата, в момента е назначен на висока ръководна длъжност в Български пощи.

Депутатът попита министъра и за намеренията на управляващите за даване на концесия на летище София. „Това е летище, на което работят минимум 2000 човека и такова действие би трябвало да бъде подготвено по-рано и да е заявено именно, когато се явявате на избори. Къде в предизборните ви програми е записано това ви намерение?”, попита Свиленски.

Колегата му от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев пък изрази недоумение защо е необходимо да се възлага и поръчва концесионен анализ, при положение, че такъв е бил изготвен през 2012 година и приблизителната му стойност е била 108 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4454 |16.05.2015 Г. Свиленски: Нулева толерантност към шофирането в нетрезво състояние . 5| 4419 |07.05.2015 Г. Свиленски: Парите за паркиране да събират общински дружества . 6| 4738 |21.04.2015 Г. Свиленски: ГЕРБ постави държавата в неизбежност, за да наеме фирми без конкурс . 1| 4678 |16.04.2015 Свиленски: Санкции за кметове и полицаи за слаб контрол по пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads