Реклама / Ads
2| 3031 |20.01.2022 НОВИНИ

Свищовската болница може да намали приема или да затвори заради сметките за ток

.
Източник: БГНЕС
Общинската болница в Свищов в момента е препълнена с пациенти. Там се лекуват се 39 болни с коронавирус, сред които и две кърмачета. Още толкова са и пациентите с белодробни и сърдечни проблеми. Разходите за ток, нафта, кислород и консумативи обаче са се удвоили в сравнение с миналата година, съобщава БГНЕС.
 

„За декември имаме 54 600 лева ток. Странното е, че предходната година сме имали 19 000 лева ток, но сме изразходили повече киловатчаса електроенергия. За ноември ни е 41 хиляди, миналата година е била 17. Това са едни тежки стопански разходи, сградата се отоплява на нафта, там са сериозни цифри пак., коментира управителят на лечебното заведение Илиян Венков.

 

Това е непосилна сума за лечебното заведение, с което ще се затрудни един от основните проблеми със снабдяването с медикаменти за коронавируса. Няколко дена изпитвахме проблеми именно с такива препарати. В противен случай няма да бъдем единствената болница, която ще се задъха и да намали приема или дори и да затвори“, коментира кметът на Свищов Генчо Генчев.

 

Управителят на болницата отбелязва, че тези лечебни заведения не могат да издържат без намесата на държавата или общините. Общините обаче са в патова ситуация, тъй като още не са приели новите бюджети.

 
„Общините нямат подготовка към този момент за бюджета за 2022 г., тъй като няма приет държавен бюджет, а съгласно изискванията на закона, можем да изразходваме само една трета от средствата, с които разполагаме“, казва кметът Генчев.

 

Ако не получат финансови компенсации, в свищовската болница могат да намалят приема на пациенти. Всеки момент в кварталите на града и населените места пък ще бъде въведен режим на уличното осветление заради икономии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3261 |20.01.2022 Емил Хърсев: Бензинът може да достигне 3 лева . 20| 18421 |19.01.2022 Може ли човек на Борисов да се върне като шеф в ключова институция за енергетиката? . 11| 3608 |19.01.2022 Борис Джонсън и купонът, който (може да) му отсече ”главата”. Какво се случва на Острова? . 7| 3089 |19.01.2022 Александър Маринов: Румен Радев показа, че той не може да бъде уплашен, нито купен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads