Реклама / Ads
0| 4322 |13.02.2015

Свлачище събори дървета върху електропровод и остави Железница без ток

.
Свлачище събори дървета върху електропровод на ЧЕЗ в местността Косанин дол, община Панчарево. Вследствие на аварията без електрозахранване днес останаха селата Железница и Плана. Екипите на ЧЕЗ положиха усилия и успяха да подадат напрежение в Железница чрез алтернативни схеми на електрозахранване. В момента служители на компанията отстраняват повредите, като за целта ще има краткотрайни прекъсвания на тока и в с. Бистрица и част от кв. Горубляне. Съборените дървета са извън сервитутната зона на електропроводите на ЧЕЗ.

 „Просеките, които имаме право да правим са с определени параметри и не можем да прочистваме дървета извън тях, дори те да са рискови за електрозахранването. Вследствие на снежната буря през миналата седмица все още протичат различни явления и падат дървета, което създава предпоставка за повреди по електрическите съоръжения. Това е и причината и днес дървета да се стоварят върху наш електропровод“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане в ЧЕЗ Разпределение България.

 

В края на миналата година ЧЕЗ Разпределение България направи редица ремонти на електропроводите, които захранват Железница и Бистрица, както и прочистване на сервитутната им зона. В резултат непланираните прекъсвания в двете населени места спаднаха наполовина. Авариите след тези дейности се дължат само на екстремните метеорологични условия, които високо в планината, където достигат електропроводите,  са още по-тежки. За да повиши сигурността на електрозахранването в Бистрица и Железница, ЧЕЗ се ангажира да извърши още един планов ремонт през 2015 г., с което броят на непланираните прекъсвания ще бъде намален допълнително.

 

Следващата седмица представители на ръководството на ЧЕЗ Разпределение България ще се срещнат с кмета на с. Железница и представители на местното население и ще обсъдят вече предприетите и планираните през 2015 г. стъпки за подобряване на електрозахранването в района.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Поредно свлачище блокира Кресненското дефиле 0| 4873 |07.02.2015 . Старо свлачище застрашава пътя Варна-Балчик 0| 4621 |05.02.2015 . Ураганен вятър скъса проводници и събори стълбове на ЧЕЗ 0| 4377 |31.01.2015 . Пътят от Пещера за „Свети Константин" затворен заради свлачище 0| 3555 |11.12.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО