Реклама / Ads
9| 3913 |04.09.2023 НОВИНИ

Тагарев коментира скандала Емин -”Пирогов”: Неприятно, двете версии са различни

.
Тодор Тагарев
”Случаят е много неприятен. Той беше иницииран от пост в личен профил, който след това беше препубликуван на сайта на ”Пирогов”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя съветник и това, което беше първоначално обявено. Те се разминават много съществено. Много емоционална беше реакцията на всички – и на медиите, и на гражданите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се запозная с фактите”, каза военният министър Тодор Тагарев по Нова телевизия.
 

Припомняме, че от спешната болница обвиниха Мустафа Емин, че е заплашвал персонала на лечебното заведение, за да прегледат детето му преди друг пациент.

 

Основният ми приоритет е модернизацията на Българската армия, каза пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод информацията, че Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори "Страйкър" за 1,5 милиарда долара.

 

Това е максималното количество техника и максималната цена, за която може да се говори в този проект, каза министърът.

 

Очакваме много скоро група от американска страна, която да прегледа всичко, което заявяваме, да има яснота ще искаме ли още нещо, или ще се откажем от нещо, и само тогава ще бъде определена крайната цена и съставът на този проект, обясни Тагарев.

На 1 септември Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори "Страйкър" за 1,5 милиарда долара, съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс.

 

Продажбата на съюзничката от НАТО България ще се състои от 183 машини от различни модификации на типа "Страйкър", включително за превоз на пехота, командни машини и машини за медицинска евакуация, посочи американското министерство на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4282 |25.08.2023 Рубиалес отказа да се оттегли от футболната федерация на Испания заради скандала с целувката на финала на световното . 17| 3030 |22.08.2023 Тагарев от Одеса: България може да започне предаването на бронирана бойна техника на Украйна още тази есен . 6| 2629 |18.08.2023 Премиерът Денков: Няма установена връзка между различните убийства, които се коментират най-много в медиите . 0| 2577 |18.08.2023 Министър Тагарев обсъди с посланика на Нидерландия рисковете пред сигурността в Черноморския регион

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads