Реклама / Ads
10| 4856 |26.01.2011 НОВИНИ

Танов: Разработван съм заради интереса към мен

.
Ваньо Танов
Разработван съм, защото съм интересен за много фирми -много фирми ми имат зъб. На всичко, за което са ме питали, съм отговорил истината. Това заяви шефът на Митниците Ваньо Танов след 3-часовото изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.
 

Танов добави, че ще пусне жалба до прокуратурата заради разработката срещу сина му.

Той бе категоричен, че не може да каже кой е поискал и разрешил разработките, но е факт, че вътрешният министър се е подписал за разработките срещу него, защото е имало разрешение на съда.

Според представителите от “Коалиция за България” Атанас Мерджанов, Кирил Добрев и Корнелия Нинова ,обаче, от това, което казал Танов, оставало  впечатлението, че публично изнесените му разговори с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и депутата от ГЕРБ Искра Фидосова са идентични и такива разговори са проведени.

По думите на Мерджанов Танов е потвърдил, че многократно е имало разговори между него и Борисов, свързани с шефа на “Леденика” Михаил Михов. По думите на депутата тези разговори били дори “по-остри” и “кадрови”.

“Има друг, много по-притеснителен факт – натискът, който е оказван върху Ваньо Танов. Просто съм потресен”, каза Кирил Добрев. Той добави, че шефът на Митниците е казал за случай, в който контрабандни цигари са били приготвени да бъдат оставени в апартамента му. Изваден бил ключ за жилището му. По думите на Добрев Танов сезирал за това МВР и дори самия премиер. Била образувана проверка, но от 6 месеца нямало отговор кой е отговорен за това.

“Този човек наистина е много притеснен”, заяви Добрев и допълни, че шефът на Митниците бил доста уклончив в отговора си кой стои зад сценария за неговото дискредитиране. Депутатите обаче си направили извод, че зад сценария стояли службите.

Народните представители от БСП посочиха също, че според тях е имало натиск от страна на МВР да бъдат сменени заместниците на Ваньо Танов – Красимир Николов и Антоний Странджев. Според Корнелия Нинова заместниците на директора на Агенция “Митници” били сменени под натиска на близки до премиера хора, с които той си общувал. Танов обяснил пред депутатите, че чувства, че е загубил битката с контрабандата на цигари. Работата му по отношение на контрабандата на алкохол и горива обаче била добра.

Депутатът от ГЕРБ Атастас Анастасов пък обяви, че БСП се опитвали да правят внушения на базата на това, което е казал Танов пред народните представители. “Ваньо Танов заяви в залата, че има много разговори с премиера и че по всяка вероятност една част от тези разговори, които са публикувани са такива”, каза Анастасов. Танов представил и папка с документи за фабриката на “Леденика”. “Каза категорично, че голяма част от нещата, които са в тези разговори, не е негов стил”, обясни депутатът от ГЕРБ. Анастасов бе категоричен, че Танов не е казвал, че разговорите са автентични, както и че е имало кадруване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5261 |26.01.2011 Уволниха дисциплинарно полицай заради побой . 49| 5050 |25.01.2011 Костов стигна до Велчев заради СРС-тата . 45| 4839 |24.01.2011 Станишев: ЕП ще гледа България под лупа заради СРС-тата . 10| 11479 |23.01.2011 Убийството в Кърджали – заради липса на внимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads