Реклама / Ads
0| 3601 |05.08.2018 НОВИНИ

Тапи на възлови кръстовища заради ремонта по бул ”България” в София

.
Променя се маршрутът на тролеи, автобуси и трамвай №7, нощна линия 4 също е засегната
 

До 12 часа днес се забранява влизането на ППС през кръстовището на бул. „България” - бул. „акад. Иван Гешов“ - бул. „Петко Тодоров“, както и по крайна лява пътна лента от пътното платно на бул. „акад. Иван Гешов“, в участък от 70 м преди бул. „България”, в посока бул. „Петко Тодоров”.

 

От утре до 16 август се забранява влизането на пътни превозни средства по крайна лява лента от пътното платно на бул. „България”, в участък от 290 м преди бул. „Петко Тодоров“ и в участък от 290 м след бул. „Петко Тодоров“ в посока бул. „Черни връх”, както и по крайна лява лента от пътното платно на бул. „България”, в участък от 290 м преди бул. „акад. Иван Гешов“ и в участък от 290 м след бул. „акад. Иван Гешов“ в посока бул. „Гоце Делчев”.

 

До 12 часа днес градският транспорт ще се движи по порменен маршрут.

 

Тролейбусите, обслужващи линия № 8, ще се движат до ВМА.

 

Автобусите от линия № 64 в посока Център по хигиена ще се движат от Зоопарка до кръстовище бул. “България”/бул. “Гоце Делчев”, наляво по бул. “Гоце Делчев”, надясно по ул. “Дойран”, ул. “Кюстендил”, ул. “Отечество”, ул. “Григор Начевич” и наляво по бул. “Акад. Ив. Ев. Гешов” до маршрута до Център по хигиена. В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Автобусите от линия № 76 в посока ж.к. Гоце Делчев ще се движат от ж.к. Младост 4 по маршрута до кръстовище бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”/бул. “Черни връх”, наляво по бул. “Черни връх”, надясно по бул. “Арсеналски”, ул. “Бяла черква” и наляво по бул. “Петко Ю. Тодоров” до маршрута до ж.к. Гоце Делчев. В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Автобусите, обслужващи линия № 83 в посока Илиянци ще се движат от Зоопарка по маршрута до кръстовище бул. “България”/бул. “Гоце Делчев”, направо по бул. “Гоце Делчев”, надясно по ул. “Дойран”, ул. “Кюстендил”, ул. “Отечество”, ул. “Григор Начевич” и наляво по бул. “Акад. Ив. Ев. Гешов” до маршрута до Илиянци. В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Автобусите от линия № 102:
- в посока ж.к. Овча купел: от Студентски град по маршрута до кръстовище бул. “Свети Наум”/бул. “Арсеналски”, надясно по бул. “Черни връх”, наляво по бул. “България” и надясно по бул. “Акад. Ив. Ев. Гешов” по маршрута до ж.к. Овча купел;
- в посока Студентски град: от ж.к. Овча купел по маршрута до кръстовище бул. “Акад. Ив. Ев. Гешов”/ул. “Св. Георги Софийски”, наляво по ул. “Св. Георги Софийски”, по временната пътна връзка, надясно по бул. “Пенчо Славейков”, бул. “България”, надясно по бул. “Черни връх” и наляво по бул. “Свети Наум” по маршрута.

 

Автобусите от линия № 604 в посока гара Искър: от УМБАЛСМ “Пирогов” - локалното платно на бул. “Ген. Тотлебен”, надясно по ул. “Константин Иречек”, наляво по ул. “Св. Георги Софийски”, по временната пътна връзка, надясно по бул. “Пенчо Славейков” и по бул. “България” по маршрута до гара Искър. В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Автобусите, обслужващи нощна автобусна линия N 4 ще се движат по променен маршрут само в посока ж.к. Гоце Делчев: от бул. “Пенчо П. Славейков” надясно по бул. “България” и по маршрута.

 

От утре до 16 август се променя маршрутът на трамвайна линия 7 и автобусна линия 304.

 

Трамвайна линия № 7 – в посока ж.к. „Борово“ ще се движи от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Витоша“, направо по бул. „Витоша“, по трасето на трамвайни линии №№ 1 и 6 до ж.к. „Иван Вазов“ – двупосочно.

 

Заместващата автобусна линия № 7 ТМ ще се движи от Национален исторически музей /НИМ/ по Околовръстен път през пътен възел „детелина“ по бул. “България” до бул. “Витоша”, наляво по булевард “Витоша”, наляво по бул. “Патриарх Евтимий”, наляво по бул. “Ген. Скобелев” през подлеза на НДК, по бул. „Проф. Фритьоф Нансен“, надясно по бул. “Пенчо Славейков”, наляво по бул. “Витоша” и по бул. “България” и по маршрута си до НИМ.

 

Автобусите, обслужващи линия № 304 ще се движат: в посока ж.к. Дружба 2: от Национален исторически музей /НИМ/ по Околовръстен път през пътен възел „детелина“ по бул. “България” до бул. “Витоша”, наляво по бул. “Витоша”, надясно по бул. “Пенчо Славейков” и направо по бул. “България” и по маршрута до ж.к. Дружба 2; а в посока НИМ: от бул. “България” надясно по бул. “Пенчо Славейков”, наляво по бул. “Витоша”, надясно по бул. “България” и по маршрута си до НИМ.

 

До средата на август ще възстановим движението на трамвай №7 по бул. „България“ – тогава ще завърши ремонтът на участъка от трамвайното трасе, който оставихме, за да изпълним заедно със строителството на третата метролиния. Веднага щом завършим трамвайното трасе, започваме преасфалтиране на първия участък от бул. „България“ - между бул. „Ив. Гешов“, ремонтираното от метрото и бул. „Гоце Делчев“ в посока Бояна.

 

Ако можем да приключим до края на август, ще направим и платното в обратна посока. Графикът на работа ще е съобразен с метеорологичната обстановка, като не можем да позволим през септември бул. „България“ да е затворен, заяви преди ден столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4002 |11.07.2018 Собственици на малки бензиностанции затапиха ГКПП ”Капитан Андреево” . 0| 4970 |07.06.2018 Пак ремонтират магистралите, предстоят летни тапи и задръствания . 1| 4539 |03.06.2018 Ремонти и катастрофи затапиха ”Тракия” . 0| 4588 |04.05.2018 Тапи от автомобили се образуваха на изхода на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads