Реклама / Ads
7| 3036 |06.04.2023 НОВИНИ

Татяна Буруджиева: За първи път Борисов постави условие за приемането на бюджет

.
Експерти коментират бъдещото правителство Източник: БГНЕС
”За първи път от 2021 г. Бойко Борисов постави условие. Той каза, че няма да се приеме бюджет, ако няма редовно правителство. ” Това коментира социологът Татяна Буруджиева пред НОВА.
 

Тя подчерта, че Борисов казва: " аз ще поема отговорността". "Дискурсът в парламента ще бъде анти- ПП, а не анти-ГЕРБ. ПП пропуснаха възможността още в предния парламент да направят отстъпки, за да овладеят процесите. Ясно е, че като го няма Борисов, няма и ГЕРБ."

 

Социологът Даниел Смилов заяви, че Борисов е изразил  позиция от предходните избори, че няма да се приеме бюджет, ако няма редовно правителство. По думите му, Борисов е отворил врата към другите парламентарно представени сили, както и към президента. 

"Това е интересното", каза той. "Това, което хората искат от този парламент е управление, така че вариант, по който Борисов и ДПС правят управление, също е възможен", подчерта той.

 

Експертът Елена Дариева каза, че Борисов се стреми към тази широка коалиция  с ППДБ на първо място, защото ще направи правителството по-легегитимно пред европейските партньори. Но след заявената позиция на ПП да не се коалира с ГЕРБ, ще отиде към варианта на "хартиената коалиция", което е по-малко желано от Борисов." ГЕРБ ще кажат, че взимат властта в тежък момент, ще ограничат инфлацията, ще ограничат властта на президента и ще получат легитимност", заяви тя.

 

Татяна Буруджиева смята, че ДП ще отиде на разговори с ГЕРБ поради не особено приятния опит в предизборната кампания. Според нея, те може би ще се отделечат от ПП и това ще рефлектира на местните избори.

 

Даниел Смилов заяви, че двете партии имат силен интерес ПП  и ДП да останат заедно. Тази оферта на Борисов за широка коалиция е още от предизборната кампания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 3980 |05.04.2023 Изборите минаха, но предизборната кампания продължава: Костадинов от “Възраждане” с първи коментар . 16| 4303 |04.04.2023 Татяна Дончева: ГЕРБ и ”Продължаваме промяната” могат да бъдат натиснати да направят правителство . 14| 6973 |04.04.2023 Лена Бориславова с първи думи след изборите . 2| 3470 |04.04.2023 Доц. Киселова предрече: Ако президентът бърза да връчи първия мандат, целта е нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads