Реклама / Ads
6| 5622 |28.05.2019 НОВИНИ

Татяна Дончева: Ако БСП продължат да се цакат с простотии няма да им се получи

.
Татяна Дончева
БСП трябва да подредят собствената си къща и да извадят лица, трябва да си намери ръководство. Добронамерено и разумно действие е за предпочитане. Ако БСП продължат да се цакат с простотии няма да им се получи.
 

Това заяви Татяна Дончева предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Оставката на Корнелия Нинова решава важни въпроси. България се нуждае от контрапункт на досегашното статукво. БСП има претенции да играе важна роля. Тя казва, че е единствената опозиция, което нито я прави опозиция нито я прави единствена. Ръководството трябва да има тактически усет, а не да интригантства в името да запази позициите си. В БСП  има сериозни вътрешни конфликти, които изиграха важна роля по време на тези избори.

 

БСП беше длъжна да победи ГЕРБ защото България не може да живее твърде дълго време в това статукво, под знака на простотията, кражбата и лъжата. Българите харесват това статукво по много причини. БСП беше длъжна да оглави промяната на това статукво. Час по скоро БСП трябва да се консолидира около група хора, които имат разбирането, че трябва да съберат най-доброто, с което БСП разполага, което не е много. Тази партия застарява стремглаво.

 

Това, че техните избиратели са възрастни хора, не се дължи нито на Нинова нито на Мишо Миков, това се дължи на проспаното време от Сергей Станишев. На следващите избори БСП пак ще е като котка на горещ капак. Трябва един консенсусен лидер, който да ги събере. Станишев измисли това да се изчистват листите от опонентите, от неговите опоненти. Не само на „Позитано“, но и в градовете. По времето на Станишев бяха смачквани цели организации, младежки и други. Оценяваха се хората дали са лоялни, а не дали са ефективни.

 

Не може да направиш Йончева водач на листата за да елиминираш Станишев. Смятам, че Нинова, като Бенковски и Хвърковатата чета решава, че трябва да се справи с противниците в партията.

 

Депутатите са двойно повече при Нинова, отколкото при Миков, но са абсолютно неефективни. Нинова няма ресурс за извънпарламентарена изява. Два месеца депутатите не са в НС и се лишиха от дебатите там. Ако на Нинова й трябва агитка навън трябва Гергов да изпрати няколко автобуса от Пловдив. БСП няма ресурс за такива действие. Нинова не е добра или лоша за БСП, не по принцип. Свидетел съм как много разумни ходове можеше да бъдат направени.

 

Ниската избирателна активност на България на фона на тази в Европа е защото България се движи 6-7 години след държавите от Европа. Нацията харесва статуквото – знае  на кого да звънне, че трябва хеликоптерче за някой в планината, че трябва футболния отбор да се подкрепи. Хората смята, че във властта се краде и ако не крадеш си глупак. Разбирането на българина, че евродепутатите получават незаслужено много пари, които гласоподавателите никога няма да видят не мотивира хората да отидат да гласуват по никакъв начин. Никой не обяснява какво правят депутатите в европейския парламент. Фигурите, които отиват там никога не са били свързани с някакъв кастинг или преценка на качествата им. Нито един от евродепутатите на ГЕРБ, които навъртяха няколко мандата, не се знае какво правят там. Известни само с това, че са сключили успешни бракове.

Какво се случи с пакета „Мобилност“. Тръгнахме да догонваме нещата. Ние все сме някъде, гонейки влака. А защо го гоним, като сме изпратили там хора?

 

Защо Румъния може да има референдум за корупцията, а българите този въпрос не ги интересува? Това мотивира Цветанов да си купи още няколко апартамента, да си направят всички тераси. Как така българина се хваща така лековато как Бойко набил братовчед си. Тези лакърдии харесват на българина. Това е моя прочит на изборите – иска се това статукво.

 

Няма извинение за това, и  аз не приемам това което се нарича „протестен вот“. Трябва да спрем с извиняването на народа. За безчинствата на Хитлер немският народ се считаше за съвиновен и към него са се отнасяли като съвиновен. Народа трябва да плати цена. Тази цена ще я платят и мързеливите и умните и тези, които са искали да платят нещо но не са знаели как. Хората не са готови да рискуват, искат някой да го свърши това, спестявайки им рисковете.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3934 |17.05.2019 Личните лекари без специалност ще продължат да работят . 3| 4832 |01.05.2019 Татяна Кристи: Раздаването на храна от ГЕРБ възмути хората-безвкусица на къносани лелки . 1| 6129 |13.03.2019 Татяна Кристи: В България живеем в карикатура и лицемерие . 1| 4293 |05.03.2019 Татяна Буруджиева: У нас няма яснота какво правим с енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads