Реклама / Ads
10| 5426 |06.06.2021 НОВИНИ

Татяна Дончева: Има “Магнитски бури”. Първите отнесени са ГЕРБ

.
Татяна Дончева
ГЕРБ носи цялата отговорност за лицата, потърпевши по закона ”Магнитски”. Има ”Магнитски бури” и първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря е политическият проект на Васил Божков. Борисовата партия не носи отговорност само за Манолев, но и за Пеевски, за Илко Желязков, който по времето на цялото тяхно управление беше ключова фигура в ресурсни зони и накрая го направиха заместник-шеф на ДАТО .
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио лидерът на “Движение 21” и част от коалицията “Изправи се! Мутри вън!” Татяна Дончева.

 

Повод за коментара й са скандалите, които от средата на тази седмица бушуват с пълна сила. Безпрецедентни санкции бяха наложени на трима български граждани по силата на американския закон “Магнитски”. Сред тях са гореспоменатите лица.

 

Желязков е сочен за “подставено лице” на Пеевски, в мотивите към решението на САЩ се говори за корупционни схеми с тяхно участие. Санкциониран е и Божков, който пък подкупвал действащ лидер на политическа партия, чието име така и не е споменато. Името на Желязков изплува и в контекста на един друг скандал - този с подслушването на политици. 

 

Дончева смята, че шамарът от САЩ не е знак само за България, но и към всички частни субекти, които имат общи проекти или готвят бъдещи сделки с осветените лица и компании. Става дума за 64 фирми, списък с които бе публикуван преди дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6325 |31.05.2021 Татяна Дончева: СРС-та се използват за клюки и притискане. Хората, устремени да пазят властта, се занимават с простотии . 12| 4774 |25.05.2021 Адв. Хаджигенов: Татяна Дончева няма друг вид поведение, освен командирското

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads