Реклама / Ads
11| 16310 |18.12.2021 НОВИНИ

Татяна Дончева: Рашков е необходим, за да пази от ГЕРБ и преторианците й. Спешно да се смени ВСС и главния прокурор

.
Татяна Дончева
Срещу ГЕРБ и нейните преторианци в различни части на администрация, трябва да се изправи някой, който е непреодолим. Бойко Рашков е необходим, за да ги пази /бел. ред управлаващите/. Един министър се сменя лесно, за разлика от ВСС и главен прокурор. Там трябва методично да се подготви смяната на ВСС, да се извърши предсрочно и да се смени главния прокурор.
 

Това каза по БНТ Татяна Дончева – лидер на „Движение 21“.

 

Неизбежно е президентът да си има министри. Първанов си имаше доверени министри. Желев също. Димитър Луджев бе такъв. Калинки има много и те се дължат на много фактори. Идват все по необразовани хора и всеки може да си напише биография. Оставете претенциите, това са обективните предпоставки. Политиката е занаят и той се учи много години. Проблемът не е в момчето, запецнало на трибуната, а в  липсата на самооценка. Защо ни изглежда странно, че претенции за министри ще има всеки. Трябва д оптимизъм да посрещнем Нова година. Има много енергия новото правителство. Трябва да му помогнем, колкото издържи. Важното е посоката да е правилна.

 

Политическата криза е резултат от ключови проблеми. Гласуването три път в кратък период от време показа ,ме сега българската нация надделява инстинкта за търкане на билетчета ,че сега ще ни излезе късмета.

 

Ковид и енергийната криза са тежки. Кризата се определя от проблемите.  Хубаво е, че сега има редовно правителство. Важно е как правителството ще започне да се справя.

 

Ние сме с победителите. Нашата формация бе в близки отношения с Продължаваме промяната. Имаме персонално приятелски отношения.  Каквото зависи от нас ще помогнем на това управление.

 

Няма да огласям дали искат подкрепа. Трябва да ни е ясно предварително, че проблемите са много сериозни, много е трудно да се направи четворна коалиция. Имах възможност да прокарвам иди за такава. След това винаги сме смятали, че елиминиране на ГЕРБ означава обединение на широки политически сили от различен спектър. Животът наложи тази наша идея.

 

Едно е да имаш вярна идея и практическа реализация. Тези хора са пълни новаци в политиката, това носи и плюсове и минуси. Трябва да проявим търпение тези хора в коалицията като фрагмент и като синхрон.

 

Мога за кажа, че за Слави това ще е последен парламент. ИТН няма защо да влязат. Ако направят нови политически идеи… но не съм видяла такива. Основните играчи би трябвало да са доволни в основните неща. БСП с намаляване на резултата участват в правителство. ПП са издърпали ключови ресурси.

 

Христо Иванов и ДБ имат възможност да развиват правосъдната реформа, която им е близка на сърцето. Сега все пак трябва да отбележа, че аз и Минчо Спасов в предишните избори имахме за основна тема правосъдната реформа и това бе в цялата кампания. В политическия живот силата на идеите се измерват с това дали могат да се наложат в живота. Няма нужда да претендираме за авторство, защото в патентното ведомство нищо не се патентова.

 

Важна част от реформата е махането на Гешев. За да има възмездие трябва да има разкриване и доказване. Трябва да има обвинителен състав на държавата с друг състав. Няма как да разчитаме, че преторианската гвардия на Бойко ще разкрива техните престъпления. ПП имат един сериозен експертен потенциал в областта на икономиката и финансите. Но има много места, които са им бели. Лобисткият интерес беше в първото решение, който ГЕРБ предложи – да се защитят интересите на гербаджии. Трябва да имаш експерт, който да ти каже това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7765 |17.12.2021 Кирил Петков: Чадърите свършиха, дал съм на Рашков пълна свобода . 29| 31359 |17.12.2021 Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за ”Хемус”, но без резултат . 6| 4869 |16.12.2021 Татяна Дончева: Прокуратурата е бастион на ГЕРБ . 16| 47147 |15.12.2021 Рашков: Един обикновен гражданин е получил два джипа като подарък за изтеглянето на парите за АМ ”Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads