Реклама / Ads
41| 13228 |04.03.2021 НОВИНИ

Татяна Дончева: ГЕРБ пускат на терена формации за разсейване на гласове и контрол на изборите

.
Татяна Дончева
Имам конкретна информация за листи, хора и региони, където ГЕРБ са успели да подредят кандидатите на някои от формациите, както и да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под техен контрол. Това заяви Татяна Дончева.
 

Даже формално да не принадлежат на ГЕРБ, това са хора, които ГЕРБ държи било компромати, било с пари, било с други механизми, за да осигурят пробива на тези потенциални формации, коментира още Дончева пред bTV.

 

Например нашата коалиция "Изправи се - мутри вън" е коалиция, която се състезава заедно с друга формация със съседен номер. Струва ми се много подозрително това съседство. Анализирайки кой стои зад тази работа, мога да си направя някои изводи, допълни тя.

 

Формацията на Росица Кирова води листа на ГЕРБ. Адвокат на Кирова пък оглавява листа на Слави Трифонов. Вярвайте ми, ребусът е много сложен, коментира Дончева. И допълни, че всички простотии от местните избори се пренасят на национално ниво и на парламентарния вот.

 

В тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ и ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент. Приемете, че моето участие в политиката в момента е кратковременно, категорична е тя.

 

Марешки е пример за патерица на ГЕРБ, за гласуване на ключови въпроси. Това е начинът на работа и докато те са на власт, това ще е, допълни тя.

 

С Мая Манолова сме един път депутати. Познавам я от 2005 г. Това ни свързва. Аз няма да бъда по-различна от себе си. Била съм три мандата в парламента. Продължавам да твърдя, че нямам нико общо с поправката за Ванко1. Аз съм известна като последователен човек, който защитава някакви ценности.

 

Всички клиенти на Специализирания съд -известни и неизвестни, са вкарани заради конфликт с ГЕРБ. Как си обяснявате случая с Васил Божков, на който са опростени 700 мл.с участие на финансовия министър и Борисов? Фактите, които разказва, не могат да бъдат оправдани. Привидно всичко е станало законни, с участие на шефката на бюджетната комисия, на финансовия министър. Фактите, които Божков разказва, намират опора в живота. Божков разказва с повече факти от Цветан Василев.

 

Откакто ГЕРБ е на власт, вече десет години, доверието в парламента е абсолютно занулено. Те докараха българското законодателство до равнището на Средновековието. Това влияе върху всичко - върху целия бизнесклимат, върху сигурността на малки и големи предприемачи. Законодателната дейност се използва, за да бъдат изкрадени бизнесите на хората, ползва се за репресия и подтисничество. Време е да се сложи край на всичко това, заяви адвокатката.

 

Нека следващият Ви гост - г-жа Десислава Атанасова, ви обясни как от юрист-консулт на русенската психиатрия, възпитаник на русенския университет се оказа министър на здравеопазването и прекара на този пост няколко години, а сега се чудим на какъв хал е здравеопазването като са се изредили няколко такива министри и са подписвали неща, от които не разбират. Затова мисля, че е логично състоянието на здравеопазването ни, посочи Дончева.

 

Площадът поиска "Мутри вън" и смяна на главния прокурор. С това трябва да се започне. Нашата цел е влизане в парламента с една парламентарна група. Не смятам да купувам нито застъпници, нито наблюдатели. Не смятам да използвам плакати и плащам глоби. Едни малки ракламни материали ще ми свършат работа. Тази коалиция може да бъде преграда ГЕРБ да си направи коалиция, завърши Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4747 |04.03.2021 Трифонов за знакови лица на ГЕРБ: Тия министри ли са или кандидат-депутати? . 20| 9488 |04.03.2021 Общински съветник от ГЕРБ пред Фрог: Борисов на мен даде сакото си . 16| 3903 |04.03.2021 РЕГО: БСП води в град Варна, а ГЕРБ в областта . 15| 13510 |04.03.2021 Свиленски: ГЕРБ искаха да добутат до 4-ти. Е, добутаха. Какъв е резултатът?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads