Реклама / Ads
9| 4622 |24.11.2021 НОВИНИ

Таванът на субсидиите в земеделието - разделителна линия в коалиционните преговори

.
Източник: БГНЕС
Появиха се първи разделителни линии в коалиционните преговори между “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България” и БСП. Те са в сектор “Земеделие” и се отнасят до тавана на субсидиите и комасацията. За такъв таван са ПП и “Демократична България”, ИТН и БСП обаче настояват за сериозен анализ. Тепърва ще се търси съгласие.
 

Сектор “Земеделие“ трябва да е основен фокус на новата антикорупционна агенция, смята Кирил Петков. Той призова за прекратяване на практиката, при която Министерството на земеделието и всички агенции се използват като политически инструменти за “контролиране на голяма част от населението”. 

 

"Вносът на нелегална земеделска стока е безумен. Не е ясно кой как пуска камионите, които влизат на границата, и как работят лабораториите на границата. Трябва да се направи нова схема на контрол", бе категоричен Петков.

 

По думите му Ние сме единствената държава в света, в което Министерството на финансите няма достъп до европейските субсидии за земеделие. Коментарът му идва на фона на един избухнал неотдавна скандал, при който бившата министърка от ГЕРБ Десислава Танева призова производители да си мълчат за нередности, за да не секнат парите от Брюксел. Танева посочи, че изказването й е било извадено от контекста. 

 

Изпълнителният директор на Агенцията по горите Александър Дунчев, който бе избран за депутат от "Продължаваме промяната", заяви, че има 95% припокриване между политиките на партиите. Според него горите трябва да се управляват от министерство или независима агенция. Дунчев бе категоричен - голяма част от назначенията в горите са по политическа линия, зад която прозира дългата ръка на ДПС и в известна степен - на ГЕРБ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3814 |21.08.2021 МЗХГ: Все повече жени играят ключова роля в развитието на земеделието у нас . 1| 3263 |26.05.2021 Министърът на земеделието разпореди проверка в „Напоителни системи“ . 19| 5601 |06.03.2021 Министър Танева не знаела да има фалирали в земеделието . 8| 3573 |25.02.2021 Плановете в земеделието били толкова амбициозни, че парите от Брюксел не ги покривали, според ресорната министърка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads