Реклама / Ads
17| 7336 |23.01.2016 НОВИНИ

Д-р Тодоров за Фрог: Оставка и за шефа на БЛС заради ваксините

.
Д-р Георги Тодоров
БЛС мълчи по въпроса за ваксините. Един-единствен д-р Илиев излезе публично и попита: „Моля ви, обяснете какво да върша. Разрешени ли са или не са разрешени ваксините?”Лекарската организация няма мнение. Никой не излиза да даде дори правна помощ на колегите. Двама юристи има в Лекарския съюз, които не са юристи на съюза, а са юристи на председателя. Никой не ни събра да обсъдим ситуацията с ваксините и да излезем с наше становище. Оглушително мълчание по въпроса. Това коментира пред Фрог нюз д-р Георги Тодоров, зам.-председател на Контролната комисия на БЛС.
 
Д-р Грозев трябваше да събере Управителния съвет и да излезем с позиция. Мълчанието според мен, е признак за неподготвеност и неразбиране на проблемите от страна на председателя на Съюза. Той живее в свой собствен свят. Може и да е поел някакви ангажименти към Петър Москов, след като министърът обяви това в „Панорама”. Ние, от БЛС, не знаем за неговите ангажименти, категоричен е д-р Тодоров.

Министър Москов заради скандала с ваксините има само един път от тук нататък – да си подаде оставката. С действията си внесе недоверие в обществото към медицината като цяло. Трябва да си отиде заради това, че потъпка правовата държава. Стигна се до там, че прокуратурата трябваше да казва, че ваксините нямат разрешение за употреба.

Министър Москов трябва да си подаде оставката заедно с д-р Грозев, който мълчи.  Ако се върнем 6 г. назад, когато беше скандалът с Тamiflu, което не е ваксина, а лекарство, тогавашният председател на Съюза Цветан Райчинов събра УС на БЛС, взеха решение, излязоха и успокоиха колегите си. Сега нищо. При такъв голям скандал д-р Грозев не може да бъде председател на УС на БЛС и затова лично аз му я искам и то за втори път, заяви д-р Тодоров.

Министърът заобиколи националния регулаторен орган. Това за пръв път се случва в Р. България! Нарушавайки правилата на правовата държава и рушейки доверието в медицината, резултатът е видим, ясен, надявам се поправим. Не може да има такъв министър една европейска страна, категоричен е д-р Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8700 |22.01.2016 С. Кацаров пред Фрог: Абсурдно е за ваксината "Пентаксим" да се прилага Наредба №10 . 24| 13443 |22.01.2016 Само във Фрог: Социоложка измита от МВР кадрите на #КОЙ . 9| 5106 |22.01.2016 Г. Софкин пред Фрог: Москов ме излъга два пъти . 18| 16334 |22.01.2016 Само във Фрог: Спряган за шеф на отбраната, живее на гърба на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads