Петък, 20 Октомври 2017, 11:44
Frognews
10| 5367 |26.05.2016

Д-р Тодоров: Д-р Китов от УС на БЛС чрез Народен съюз помага на Гоце

.
д-р Георги Тодоров
Д-р Борислав Китов е премълчал, че е директор на болница, не изпълнителен, а в борда на директорите на най-голямата и една от на задлъжнелите болници - МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Излъгвайки колегите си, д-р Китов днес се превъплъти в представител на т.нар. Народен съюз в среща с Гоце (Георги Първанов) да мислят как да стане пак президент. И там и в борда на директорите и в УС на БЛС, ролята му е гротескна и лъжовна. Д-р Китов, ако имате и капка морал, напуснете или Директорския пост или УС на БЛС, зове д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на БЛС.

Той приканва УС на БЛС и да провери уставното несъответствие на заеманата длъжност от д-р Китов в мандат 2015-2018 г.

 

Уважаеми Колеги,
Според устава на БЛС, чл. 39 ал.1 т. 1, изборни длъжности в БЛС, не могат да заемат лица с качества крайно изброени там. Такива са директорите на държавни болници с повече от 50% държавно участие.
Според Търговския закон, болниците са търговски дружества, а някои от тях са и акционерни дружества. Те се управляват от съвет на директорите, където всички членове, са директори според константната практика на ВКС, определяща ги за такива. Ето и текста на Търговския закон:
Чл. 244. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) Дружеството се управлява и представлява от съвет на директорите. Той се състои най-малко от три, но не повече от девет лица.

Доктор Борислав Китов е член на Съвета на директорите на УМБАЛ “ Свети Георги” ЕАД – Пловдив, към днешна дата. В това си качество, той не може да е член на УС на БЛС, което се явява и изборна длъжност, според устава на БЛС. Считам, че при избора му за член на УС на БЛС, това обстоятелство е било известно на д-р Борислав Китов, но не и на делегатите на събора. Така е допусната грешка при избирането му и избора му е в несъответствие с устава на БЛС. Дори да напусне директорския борд, това не може да изправи, допуснатото уставно нарушение.

Уважаеми колеги, настоявам д-р Борислав Китов да даде обяснение пред УС на БЛС и съответно да бъде докладвано за това състояние пред следващия събор, както и с цел отстояване на правото, което и нашият устав поражда д-р Борислав Китов да напусне УС на БЛС.
Според Устава, КК на БЛС е тази, която следи за уставосъобразност на решенията на УС на БЛС, но също е орган на БЛС и следва да се произнесе по представения от мен казус.
Очаквам вашето мнение и решение по казуса, както и мнението на д-р Б. Китов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Строги мерки за сигурност за дербито между Левски и ЦСКА 0| 40 |20.10.2017 . Заедно с Гърция правим Балканска група в ЕС 0| 155 |20.10.2017 . Вижте къде ще спира токът 0| 172 |20.10.2017 . Командири на ”Ислямска държава” бягат от Сирия в Турция 0| 277 |20.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах