Реклама / Ads
5| 4164 |11.11.2021 НОВИНИ

Тома Томов: Ромите с пълномощник не са видели и една купюра от парите за АМ ”Хемус”

.
Тома Томов Източник: Зов нюз
Тома Янков и Емил Захариев не са теглили парите за АМ „Хемус“ и не са вземали от банката чувалите с тях, но са подписали документи на гише.
 

Това каза Тома Томов на пресконференция в БТА, организирана само два дни след като излезе разследването на BIRD.BG и Зов нюз, че източените милиони за АМ "Хемус" са минали през активист на ДПС и ромски лидер.

 

„Тези хора са използвани. Те са работили като подизпълнители на фирмата, а умишлено работодателят е „омесвал“ цялата работа. Например, работят в София на различни места и накрая трябва да се подпише това, което дава работодателят, за да си вземат парите. Те отиват в банката и подписват документи на гишето, но до там“, заяви той.

 

Според него без „такава банка“ не можеш да направиш това, а зад гишетата, на които се подписват документите са чувалите и саковете с парите. „Тези хора не са видели една купюра, един лев от тези неща. Те ще отговарят за действията си и никой не може да ги спаси, но за чувалите не могат да поемат отговорност “, категоричен бе той.

 

Всичко в банката е заснето от камерите. „Те не могат да поемат отговорност за това, че друг е взел парите. Записите ги има и затова не са задържани. На службите им е ясно какво е станало“, каза още Томов.

 

По думите му пред журналисти стана ясно, че той дава съвети и има отношение към разследването. „Тези момчета-„глупаците“ няма къде да отидат, ще си кажат. Те пари не са получили, освен някой лев от това, което са изработили“, каза още той.

Според него чувалите с парите от „Хемус“ са били товарени в коли, които са чакали отвън.
Припомняме, че двадесет и пет милиона от парите за Автомагистрала “Хемус” са получени на каса от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и председател на младежката структура на ДПС в Мездра, установи разследване на БРРД и Зов Нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3685 |11.11.2021 Цветозар Томов: Новите 199 машини напълно изненадаха ЦИК . 6| 4643 |05.11.2021 Фирма, работила по АМ ”Хемус”: Единственото вярно е, че имаме договор с ”Автомагистрали” . 2| 2827 |03.11.2021 Цветозар Томов: При нарастващия брой COVID болни може да има проблем с подвижните урни . 6| 3843 |31.10.2021 Цветозар Томов: Против броенето на разписките от машините съм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads