Реклама / Ads
24| 3817 |09.11.2018 НОВИНИ

Томислав Дончев ”смъмри” депутатите, които търсят истината

.
Качеството на строителството е тема и то трябва да бъде високо. То зависи от този, който го е поръчал. Така отговори вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Лице в лице” на искането на БСП да се направи ревизия на строителството на пътя на Своге, на който загинаха 17 души при автобусна катастрофа.
 

 

Той направи забележка на народните представители, че се правили на лаборанти, на полицаи, на разследващи. Тяхната работа била да представляват своите избиратели, а не да упражняват чужди професии.

 

Попитан дали няма да тежи на съвестта на фирмата, ремонтирала пътя край Своге, смъртта на толкова хора, заради това, че лабораторията, в която се изследва качеството на асфалта, е нейна, Дончев отговори така: „Съвестта не е толкова силна категория. Вярвам в силата на убеждението, а не на съвестта”.

 

По повод новата агенция за пътна безопасност вицепремиерът обясни: „Ще се вземат хора от други агенции, няма да се назначават нови хора. В новата агенция ще работят 60 човека. Този орган трябва да пише норми, правилници… За пътищата мисли МРРБ днес, за катастрофите МВР, те не винаги могат да работят заедно”.

 

Дончев коментира и критиките на премиера Борисов в Хелзинки, където ЕНП избра Манфред Вебер за свой кандидат за ЕП.

 

„Исторически България не веднъж е удобният лош. В ЕС също играе такава роля. Признавам си, че ние даваме поводи за това – по-малка, по-нова държава членка, не толкова опитна в годините преди това. Сега обаче това няма да свърши работа. ЕНП трябва да излезе с ясни отговори за какво се бори. Политическият репертоар на ЕНП за изборите догодина трябва да бъде осъвременен, с оглед на новите предизвикателства в Европа, сред които са мигрантският натиск и популизма.”.

 

Дончев коментира и раздаваните бонуси в Агенцията по вписванията. „Трудно е да се даде еднозначна оценка. Заплатите в администрацията са ниски, затова ако някой си върши работата, е добре да бъде поощрен. Не е добре обаче държавни служители да получава високи заплати от данъците на хората”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4640 |06.11.2018 Томислав Дончев: Искането на оставката на Симеонов е и край на правителството . 1| 3822 |25.10.2018 Борисов даде на Томислав Дончев Съвета по интеграционните въпроси . 2| 4478 |11.10.2018 Владимир Дончев: Подаръкът на Гергов за 42 млн. е престъпление . 3| 3746 |28.09.2018 Напрежение между институциите има, но не е война, смята Томислав Дончев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads