Реклама / Ads
5| 5418 |24.03.2019 НОВИНИ

Томислав Дончев: Цветанов да обясни отношенията си със строителната фирма

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото. Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той.
 

Думите са на вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР.

Според него скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс.

 

„Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес“, заяви Дончев.

 

Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието. Според него трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено. По отношение на всички укори, основателни или не, свързани с имотното състояние и работата на Цачева, оставката е повече от достатъчен сигнал, смята Дончев.

 

„Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма“, коментира той. По думите му обаче това няма да спре проверките, които предстоят във връзка със скандала около придобитите на ниски цени апартаменти от висши политици.

 

По думите му Цачева е важна за партията: „Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение“.

 

„Оставките, без да са нещо, което може да бъде подценено, са един от инструментите за управление – дали като лично волеизявление, акт или като политически инструмент, за да се възстановява доверието. В политиката, освен персоналните качества, експертизата, програмите, това, което свързва въпросния представител с гражданите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение“, коментира Дончев.

 

Той отказа да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4807 |24.03.2019 Славчо Велков: Без оставка на Цветанов ГЕРБ губят изборите . 43| 24521 |24.03.2019 Само във Фрог: Докато бил на молитвена закуска, Цветанов направил скъпарски круиз край Маями . 30| 11695 |23.03.2019 Само във Фрог: На форума с Цветанов в САЩ ще има още 17 999 делегати, много са студенти . 7| 4869 |23.03.2019 „Артекс“ с правно становище за апартамента на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads